ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-11-2014, ora 15:29

Calatorie ilegala intrerupta de politistii de frontiera ieseni

Articol de Cristian Amariei

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au depistat in zona de responsabilitate un cetatean sirian, care a incercat sa intre ilegal in Romania.

In data de 24 noiembrie, in cadrul unei actiuni de colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, politistii de frontiera romani au fost informati ca o persoana incerca sa treaca raul Prut si sa intre pe teritoriul Romaniei.

Astfel, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au depistat, la scurt timp, pe directia localitatii de frontiera Ungheni, in apropierea malului romanesc al raului Prut, o persoana de sex masculin, ce avea hainele ude si murdare.

Lucratorii nostri au procedat la legitimarea acestuia si au constatat ca este un barbat care nu vorbeste limba romana, motiv pentru care l-au condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi– feroviar, in vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor. In urma verificarilor specifice efectuate cu sprijinul autoritatilor din R. Moldova si din declaratiile barbatului, politistii de frontiera au stabilit ca acesta este cetateanul sirian B.A.J., in varsta de 23 ani, care a trecut inot raul Prut.”, a declarat subcomisar de politie Denis Lazar, din cadrul ITPF Iasi.

Politistii de frontiera au intrerupt calatoria barbatului si i-au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

La finalizarea cercetarilor barbatul a fost predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin.

Foto: ziaruldeiasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii