ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

INFRACTIONAL
11-01-2012, ora 16:00

Calatoria spre Italia, intrerupta de politistii de frontiera galateni

Articol de Cristian Amariei

Politistii de frontiera galateni din cadrul S.P.F. Oancea au retinut o persoana din Republica Moldova care a trecut ilegal frontiera peste raul Prut, cu intentia de a se deplasa in Italia pentru a-si gasi de lucru.

In urma declansarii unei actiuni specifice condusa in teren de seful turei de serviciu, in jurul orei 23.30 a fost retinuta o persoana de sex masculin.

Din cercetarile efectuate si din declaratiile barbatului, politistii de frontiera au stabilit ca acesta se numeste Alexandru E., cetatean din Republica Moldova, in varsta de 31 ani care a intrat ilegal in Romania, traversand raul Prut cu ajutorul unei camere de tractor si care urma sa fie preluat de pe DN26 comunicatia Galati- Murgeni de doi conationali care se deplasau cu un autoturism marca Mercedes, acestia urmand sa intre legal in Romania prin PTF Oancea.

Ca urmare a masurilor specifice intreprinse, politistii de frontiera au depistat autoturismul in cauza si au procedat la legitimarea ocupantilor acestuia care au fost identificati in persoana numitilor Ruslan C. si Cristian L. in varsta de 28 si respectiv 19 ani, ambii cu cetatenie romana si R. Moldova”, informeaza IJPF.

In urma controlului efectuat asupra autoturismului, in bagaje a fost descoperit un pasaport romanesc pe numele unui cetatean roman in care era aplicata fotografia lui Alexandru E, document cu ajutorul caruia Alexandru E. intentiona sa ajunga in Italia pentru a-si gasi un loc de munca.

Politistii de frontiera au intocmit dosar penal cetatenilor Ruslan C. si Cristian L sub aspectul savarsirii infractiunii de „complicitate la intrarea in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat” si lui Alexandru E. sub aspectul savarsirii infractiunilor de „intrarea in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat” si „complicitate la fals material in inscrisuri oficiale”.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii