ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
23-02-2012, ora 09:27

Cafeaua tine la distanta diabetul

Articol de Madalina Irimia

Persoanele care beau cafea prezinta un risc scazut de a se confrunta cu diabetul de tip II. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta germani, care au constatat ca voluntarii care beau cafea zilnic erau expusi unui risc cu 30% mai mic de a se imbolnavi de aceasta boala, spre deosebire de cei care beau ocazional sau deloc acest tip de bautura, informeaza Daily Mail.

Cercetarea, realizata pe un esantion de 42. 659 de persoane din mai multe tari din Europa, mai arata ca acest produs nu este un factor determinant pentru aparitia bolilor de inima sau a cancerului.

De asemenea, s-a mai constatat ca, pe parcursul monitorizarii, din numarul total de voluntari implicati in cercetare, s-au inregistrat 1.432 de cazuri de diabet, 394 de subiecti au suferit un atac de cord, 310 au suferit un accident vascular cerebral si s-au inregistrat 1.801 de cazuri de cancer.

Expertii au mentionat ca nu exista nicio diferenta in ceea ce priveste predispozitia la o boala cronica intre subiectii care au baut patru cesti de cafea pe zi si cei care au baut una. In plus, nu au existat dovezi potrivit carora cafeaua decofeinizata este mai putin daunatoare decat cea normala.

Rezultatele, publicate in American Journal of Clinical Nutrition, arata ca pentru a diminua riscul de diabet de tip II trebuie sa bei zilnic cafea in cantitati moderate.

In ultima perioada tot mai multe studii arata ca acest tip de bautura are un efect protector asupra organismului atunci cand vine vorba despre diabet. In urma cu putin timp au fost date publicitatii rezultatele unui studiu realizat de savantii chinezi, care arata ca alimentul contine trei compusi care pot impiedica acumularea proteinei responsabile pentru aparitia diabetului de tip doi. Cafeaua previne distrugerea celulelor care produc insulina, sunt de parere cercetatorii.

Astfel, acestia considera ca acidul cafeic, acidul clorogenic si cafeina, compusi ai cafelei, ar putea ajuta la dezvoltarea unui tratament mai eficient pentru diabet.

Cei trei compusi ai cafelei au fost testati pe rand, iar cafeina s-a dovedit cea mai putin eficienta in prevenirea diabetului, ceea ce inseamna ca si cafeaua decafeinizata ar putea intarzia instalarea bolii.(gandul.info)

Foto: csid.ro

     
Tag-uri: cafea, studiu, diabet
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii