ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-07-2014, ora 05:01

COD GALBEN de inundatii in 26 de judete

Articol de Cristian Amariei

Hidrologii au institut cod galben de inundatii pe rauri din 26 de judete, unde incepand de marti seara si pana joi dimineata se pot produce inundatii locale, in urma scurgerilor pe versanti, a viiturilor rapide si a cresterilor de debite.

Avertizarea cod galben emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor intra in vigoare marti, la ora 18.00 si este valabila pana joi, la ora 06.00.

Potrivit avertizarii, inundatii locale si cresteri de debite si niveluri se pot produce pe raurile din bazinele hidrografice Bega, Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii Muresului inferior din judetul Hunedoara, Jiu superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului din judetele Valcea, Gorj si Olt, Vedea, in bazinul superior din amonte de statia hidrologica Valeni si afluentii sai (judetele Arges, Olt si Teleorman), Arges superior si afluentii sai (judetele Arges si Dambovita).

Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si pe unele rauri mici din alte bazine hidrografice, situate in zonele de deal si munte din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Cluj, Alba, Sibiu, Brasov, Prahova, Harghita, Covasna, Vrancea, Bacau, Neamt, Suceava, Botosani si Iasi.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri, a precizat INHGA.

Si meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi si vijelii, pentru 27 de judete, respectiv Maramures, Bistrita-Nasaud, Harghita, Covasna, Mures, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Dolj, Olt, Gorj, Teleorman, Valcea, Mehedinti si Caras-Severin.

Potrivit avertizarii pana miercuri, la ora 22.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in Oltenia, Transilvania, nordul Moldovei si vestul Munteniei, precum si in zona de munte.

"Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, izolat, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 - 30 l/mp si izolat 50 - 60 l/mp", se arata in avertizarea Administratiei Nationale de Meteorologie.

Sursa: mediafax.ro

Foto: jurnalul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii