A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714104227.4691.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bugetul FIE 2016, aprobat in CL
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-05-2016, ora 11:39

Bugetul FIE 2016, aprobat in CL

Articol de Madalina Irimia
Pana pe 10 iunie se va desfasura loc a patra editie a Festivalului International al Educatiei (FIE). Bugetul pentru acest proiect, in suma de aproximativ 2,2 milioane de lei, a fost avizat favorabil de catre toti consilierii prezenti joi, 12 mai, la sedinta extraordinara a Consiliului Local.

Programul festivalului va cuprinde manifestari diverse din sfera educatiei, a culturii, evenimente artistice si stiintifice de anvergura. „Anul acesta avem o alta abordare. Este un alt concept, atat din punct de vedere vizual, cat si din punct de vedere al manifestarilor. De data aceasta, Festivalul International al Educatiei ii coalizeaza pe toti cei care vor sa participe la promovarea educatiei in ansamblul ei, indiferent ca vorbim de invatamantul preuniversitar, academic, de institutii culturale sau de organizatii neguvernamentale. Multe dintre aceste evenimente vor deveni traditie, pentru ca ele au avut succes in ceilalti ani. O parte din evenimentele din trecut insa nu le veti mai regasi din cauza ca nu au reusit sa ajunga la sufletul iesenilor si al celor care ne-au vizitat. Vom lucra mai mult si la capitolul vizibilitate”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Acesta a adaugat ca editia din acest an a FIE este cea mai ieftina de pana acum. Astfel, fata de prima editie economia la bugetul local este de aproximativ 700.000 de lei. „Agenda e mult mai penetranta si mai complexa fata de anii precedenti. Am primit sugestii, pe care le vom pune in aplicare, de a relua o serie de evenimente in afara perioadei Festivalului. Ne gandim si la o serie de actiuni care sa aiba loc pe parcursul verii, cand oferta culturala este mai saraca. Cred ca Iasul are nevoie de o agenda culturala completa, comuna, gestionata intr-un mod unitar. Relansez invitatia ca toate cele trei festivaluri care au capatat rezonanta europeana, Festivalul International al Educatiei, Festivalul International de Literatura si Traducere si Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar, sa faca parte din aceeasi agenda, cu o coordonare unica, sub o fundatie culturala, care sa nu aiba o conducere politica. Alegerea conducerii fundatiei sa se faca tinand cont doar de apartenenta profesionala la cultura si arta in general, iar Consiliul Local si cel Judetean sa fie doar parteneri care sustin cultura. in felul acesta alungam orice interventie a politicului in actul cultural”, a mai spus Mihai Chirica.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii