ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
22-04-2015, ora 10:41

Bobi Pricop, artist asociat la Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tinar (FITPT) Iasi

Articol de Madalina Irimia
Printre noutatile celei de-a VIII-a editii a Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tinar (FITPT), programata in acest an intre 4-9 octombrie, se numara si prezenta tanarului regizor Bobi Pricop ca artist asociat.

Regizorul bucurestean este cunoscut de publicul iesean gratie celor doua creatii ale sale selectate in FITPT in editiile din 2013 si 2014. In 2013, s-a jucat pe scena mica a Teatrului" Luceafarul" Jocuri in curtea din spate de Edna Mazya, lucrarea lui de licenta (Regie, UNATC Bucuresti, clasa regizor Tudor Marascu), spectacolul care l-a facut remarcat pe artist, preluat rapid de Teatrul Act, invitat si premiat in mai multe festivaluri nationale si internationale.

Anul trecut, in FITPT Bobi Pricop a fost prezent prin trupa Teatrului Tineretului Piatra Neamt, cu care a lucrat Contra iubirii de Esteve Soler. De dramaturgul catalan, Bobi Pricop s-a apropiat artistic inca de la Teatrul Bulandra, unde a realizat, la Laboratorul de teatru, Contra progresului. Atras, firesc, mai ales de textul contemporan, Bobi Pricop a mai lucrat Profu' de religie de Mihaela Michailov, iar in 2012, in Franta, la Paris, Amalia respire profondément de Alina Nelega, la Théatre les Déchargeurs.

Spectacolele sale au fost selectate si laureate in numeroase festivaluri de teatru din Romania, Moldova, Franta, Polonia, Macedonia, Germania si Italia. in 2014, Bobi Pricop a fost asistentul de regie al celebrului regizor american Robert Wilson, un exponent al teatrului vizual contemporan, la productia acestuia cu Rinocerii de Eugène Ionesco (Teatrul National Craiova).

Bobi Pricop a avut deja o intalnire-atelier cu actorii trupei de la "Luceafarul", urmatoarele etapa ale proiectul urmand sa aiba loc in lunile iulie, septembrie si octombrie.
     
Tag-uri: iasi, fitpt, bobi pricop
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii