A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713503067.0007.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bilant IPJ Iasi: Infractionalitatea la nivelul judetului Iasi este in scadere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-11-2014, ora 08:17

Bilant IPJ Iasi: Infractionalitatea la nivelul judetului Iasi este in scadere

Articol de Cristian Amariei
In urma analizei situatiei operative pe raza judetului Iasi pe primele 10 luni ale anului 2014, cu privire la evolutia situatiei indicatorilor statistici s-au evidentiat mai multe aspecte pozitive.

Trendul infractiunilor sesizate de cetateni inregistreaza un aspect pozitiv, fiind descrescator. Astfel, scad infractiunile contra patrimoniului cu 752 (- 7%) si cu 24 % infractiunile care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala. De asemenea, scad cu 22,8 procente infractiunile de fals.

In ceea ce priveste infractiunile savarsite cu violenta, scad cu 25 procente infractiunile de omor si cu 26 % infractiunile de tentativa de omor . Nu s-a inregistrat nicio infractiune de pruncucidere sau de talharie urmata de moartea victimei.

Privitor la infractiunile de talharie, acestea inregistreaza o scadere cu 12 procente . Se inregistreaza o scadere a talhariilor prin smulgere de obiecte, precum si a celor comise pe strada sau in scara blocului. Acest lucru se datoreaza prezentei constate a politistilor de la ordine publica in zonele de competenta, pentru mentinerea unui climat de siguranta pentru toti cetatenii.

Se constata o scadere cu 30% a infractiunilor de act sexual cu un minor si cu 2 procente a infractiunilor de viol.

S-a inregistrat o scadere a numarului de furturi cu 4%, a celor de inselaciune cu 29 % si a celor de tulburare de posesie cu 25 %.

Scade numarul de furturi din locuinta cu 10% si a celor din societati comerciale prin efractie cu 21%, din auto cu 35%. Scad infractiunile de furt de animale cu 10 %. Se constata deci o crestere a gradului de siguranta a cetatenilor din judetul Iasi.

In primele 10 luni ale anului 2014, fata de aceeasi perioada a anului trecut nu s-au constatat furturi din bancomate.

Siguranta in scoli si in proximitatea acestora, reprezinta o prioritate pentru politia ieseana, astfel ca in primele 10 luni ale anului 2014 s-a inregistrat o scadere cu 25 procente a infractiunilor in unitatile de invatamant si cu 44% a infractiunilor sesizate in zona adiacenta unitatilor de invatamant.

Urmare a actiunilor desfasurate de politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, a crescut cu 89 % num a rul de fapte constatate privind evaziunea fiscala, cu 588 % numarul infractiunilor privind spalarea banilor si cu 632 % numarul infractiunilor de contrabanda .

In ceea ce priveste situatia evenimentelor rutiere pe raza judetului Iasi, s-a constatat o diminuare a riscului rutier prin scaderea cu 50% a numarului de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora si cu 11 procente a ranitilor grav. De asemenea, se inregistreaza o scadere a accidentelor rutiere grave cu 12%. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptata la conditiile de drum, neacordare prioritate pietoni si traversarea neregulamentara de catre pietoni.

In cadrul actiunilor rutiere desfasurate au fost aplicate 97.600 sanctiuni contraventionale, fiind retinute in vederea suspendarii 5092 de permise de conducere, si retrase 1459 certificate de inmatriculare.

Au fost intensificate activitatile operative, inregistrandu-se o crestere cu 244% a interventiilor rapide la evenimente, au fost organizate 3113 (+28%) actiuni cu efective largite si 23.061 (+27%) controale directe. Au fost descoperite, in urma acestor actiuni preventive 3144 infractiuni, 2602 dintre acestea in flagrant.

Au fost puse in aplicare de catre politisti 1973 mandate de aducere.

     
Tag-uri: iasi, bilant, ipj iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii