A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716330926.0606.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bilant IPJ Iasi: Criminalitatea, la nivelul judetului, in scadere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-01-2014, ora 16:13

Bilant IPJ Iasi: Criminalitatea, la nivelul judetului, in scadere

Articol de Alexandra Stefanescu

In ceea ce priveste infractiunile de mare violenta, in anul 2013 s-a inregistrat o scadere cu 22 de procente a infractiunilor de omor si cu 89 % a infractiunilor de lovituri cauzatoare de moarte. De asemenea, s-a inregistrat o scadere a infractiunilor de lovire sau alte violente cu 16 % si cu 29 % a infractiunilor de vatamare corporala. Talhariile scad cu 14 procente.

S-a inregistrat o scadere a numarului de furturi din societati comerciale prin efractie, cu 30 % si a celor de animale cu 12 %.

De asemenea, s-a inregistrat o scadere a furturilor din locuinte cu 12% si a celor din auto cu 21 procente.

In anul 2013, fata de anul trecut s-a constatat o scadere a infractiunilor stradale, iar trendul acestora in perioada analizata este descrescator.

Numarul de dosare penale cu autori necunoscuti solutionate prin identificarea autorilor a crescut la 2370 (+ 11 procente, fata de anul trecut).

Peste 6400 de persoane au fost cercetate in cadrul dosarelor penale in care s-a inceput urmarirea penala, 627 dintre acestea fiind arestate si/sau retinute.

In ceea ce priveste situatia evenimentelor rutiere pe raza judetului Iasi, s-a constatat o diminuare a riscului rutier prin scaderea cu 4 % a numarului de accidente rutiere. In aceasta perioada a scazut cu 26% numarul de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptata la conditiile de drum, traversarea neregulamentara de catre pietoni, neacordare prioritate pietoni. Politistii rutieri au aplicat in anul 2013, 101.177 (+15%) sanctiuni contraventionale prevazute de O.U.G. nr. 195 / 2002.

Au fost retinute in vederea suspendarii 5.635 permise de conducere si au fost retrase 1730 certificate de inmatriculare.

Au fost intensificate actiunile de patrulare a politistilor de proximitate si a celor de ordine publica in zona unitatilor de invatamant in perioada orelor de curs si a pauzelor, astfel ca, situatia faptelor penale sesizate savarsite in scoli si in zona adiacenta acestora, inregistreaza o scadere cu 15 % .

A crescut numarul de infractiuni descoperite in flagrant cu ocazia activitatii de prevenire, cu 37% (3311 de fapte de natura penala constatate in flagrant).

Au fost intensificate activitatile operative, inregistrandu-se o crestere de 47% a interventiilor rapide la evenimente (numarul total al acestora fiind de 702), au fost organizate 2998 (+28%) actiuni cu efective largite si 21.771 (+9%) controale directe.

De asemenea, in cadrul actiunilor de mentinere a ordinii si linistii publice desfasurate de politistii ieseni, pe raza judetului Iasi, au fost aplicate un numar de 26.584 sanctiuni contraventionale la Legea nr. 61/1991.

Urmare a intensificarii actiunilor de combatere a faptelor de evaziune fiscala de catre politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, au fost constatate 404 de infractiuni de acest gen.

In anul 2013 au fost confiscate de catre politistii din cadrul Serviciului de Arme Explozivi si Substante Periculoase 127 arme, 965 bucati de munitie si 425 kg deseuri periculoase.

Tot in aceasta perioada au fost identificati 966 autori ai unor infractiuni, prin folosirea sistemelor de investigare tehnico-stiintifica. Politistii din cadrul Serviciului Criminalistic au efectuat 4766 cercetari la fata locului, fiind ridicate 25.658 urme si mijloace materiale de proba. Au fost testate prin tehnica poligraf un numar de 296 persoane, fiind identificati 129 de autori ai unor infractiuni.

In anul 2014 au fost depistate de politisti un numar de 102 de persoane urmarite international, care posedau mandate de executare a pedepsei inchisorii sau de arestare, fiind introduse in centre de detentie.

Toti cei 245 de minori disparuti in conditii alarmante au fost gasiti de politisti.

Din cele 350 de persoane disparute, care au fost date in urmarire nationala, 349 dintre acestea au fost depistate de politisti.

In perioada 07.01-05.04.2013 un ofiter de politie din cadrul I.P.J. Iasi s-a deplasat la Londra, in Regatul Unit al Marii Britanii, unde a participat la o misiune operativa pe linia combaterii furturilor din mijloacele de transport in comun, alaturi de alti doi ofiteri din cadrul I.G.P.R.

Printre prioritatile I.P.J. Iasi pentru anul 2014 se numara cresterea gradului de vizibilitate si a nivelului de incredere in serviciul politienesc si punerea in aplicare a Noilor Coduri– Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

Foto: jurnaluldebuzau.ro

     
Tag-uri: bilant, IPJ, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii