ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-06-2014, ora 17:05

Biblioteca Judeteana Iasi prezenta la FIE 2014

Articol de Madalina Irimia

In intervalul 20 - 22 iunie, Biblioteca Judeteana Iasi organizeaza, in cadrul FIE 2014, o serie de evenimente care au in centru cartea, lectura si creatia literara, adresate atat specialistilor din biblioteci si industria cartii, cat si publicului larg.

Sub genericul „Cartea interzisa”, va avea loc, in perioada 20-21 iunie, la sediul Camerei de Comert din Iasi, cea de-a XXII-a editie a Salonului International de Carte Romaneasca. Tot in cadrul FIE 2014, Biblioteca organizeaza si festivitatile de premiere a doua concursuri de creatie literara: Concursul international de epigrama si poem ironic Tamaie si Otrava (organizat in colaborare cu Asociatia Pastorel, Iasi) isi va anunta castigatorii in data de 20 iunie, la ora 18,30 in cadrul unui eveniment ce va avea loc in Sala de Lectura a Bibliotecii Judetene Iasi. Cel de-al doilea concurs de creatie literara, dedicat tinerilor si derulat pe tot parcursul anului scolar 2013 - 2014, este concursul de volume de proza colectiva Teodorenii, ai caror castigatori vor fi anuntati sambata, 21 iunie, in cadrul unui eveniment organizat in parcul Copou, de la ora 11.

Pe 21 iunie, de la ora 10, iesenii sunt invitati la festivitatea de dezvelire a bustului lui Pastorel Teodoreanu, situat in strada Rece, Iasi (in fata cunoscutului restaurant Bolta Rece).

Pe tot parcursul celor 3 zile: 20, 21 si 22 iunie, publicul este invitat in Parcul Copou, pe care Biblioteca il va transforma intr-un parc al lecturii, cu librarii tematice, standuri de carte mobila. Vizitatorii vor putea sa isi faca permise de biblioteca, sa imprumute carti si sa citeasca, in zonele de lectura in aer liber amenajate special pentru acest eveniment. Tot in parcul lecturii biblioteca va propune publicului, in premiera, si activitati de tip book-crossing (plasand rafturi unde vizitatorii sunt invitati sa lase cartile de care nu mai au nevoie si de unde pot lua, in schimb, gratuit, orice carte pe care o doresc).

Foto: curierul-iasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii