ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
01-03-2012, ora 14:52

Bebe Mihaescu: “La ora actuala a fi psiholog in Romania inseamna a fi muritor de foame”

Articol de Gianina Petruca

Conf.univ.dr Vasile (Bebe) Mihaescu acuza practicile din cadrul conducerii Colegiului Medicilor, dar si din Colegiul Psihologilor din Romania.

Cunoscutul psihoterapeut a subliniat astazi faptul ca, desi exista peste 25 000 de psihologi si psihoterapeuti in Romania, comunitatea lor este ignorata atunci cand vine vorba de hotarari la nivel national.

Am vorbit astazi pe doua teme. Una se refera la o ordonanta care a aparut in Monitorul Oficial chiar in ianuarie – se refera la timbrul pe care fiecare psiholog din Romania va trebui sa il aplice tuturor documentelor pe care le elibereaza. Ordonanata care a fost publicata fara intrunirea comitetilui director al Colegiului Psihologilor din Romania, ceea ce reprezinta un abuz al presedintelui Mihai Anitei.”, a declarat conf.univ.dr. Vasile Mihaescu.

Potrivit conferentiarului, timbrul stigmatizeaza psihologii din Romania, din cauza faptului ca in aceasta profesie exista activitati care “nu suporta timbre, nu suporta un comentariu final”, din cauza existentei confidentialitatii, care functioneaza la psihologi ca si la medici.

O a doua tema pe care am dezbatut-o este reglementarea serviciilor pe care le ofera psihologii clinicieni si psihoterapeutii. Noi cerem ca activitatile care sunt specifice psihologului clinician – psihodiagnoza, consiliere psihologica si psihoterapie sa primeasca maxim de puncte – pentru ca la ora actuala a fi psiholog in Romania inseamna a fi muritor de foame.”, a adaugat psihoterapeutul.

Potrivit acestuia meserie de psiholog sau psihoterapeut are foarte multi reprezentanti, insa ei nu sunt absorbiti in piata muncii in ciuda nevoilor societatii. Alta problema cu care se confrunta acestia este faptul ca nu sunt comptati pentru serviciile pe care le pot oferi de catre specialitatile medicale, in ciuda faptului ca orice serviciu de specialitate are nevoie de psihologi: “Orice boala, indifferent care ar fi duce la modificari psihice si orice modificare psihica intretine si poate duce la agravarea bolii.”, a conchis Vasile Mihaescu.

Conf.univ.dr Vasile Mihaescu este specialist in psihologie medicala, psihosexologie, psihologie transpersonala, psihomatica si psihoterapie. In prezent Bebe Mihaescu conferentiaza la Universitatea de Medicina “Gr. T. Popa” din Iasi.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Vaida,  03.03.2012 11:22

fa-te...scuze in sfarsit O MASURA EXCELENTA PENTRU ORDINE IN PSIHOLOGIE

   
Vaida Tudor,  03.03.2012 11:19

Bebe isi face din nou de cap...el nu stie de 3 lei avizul. Restul cu casa e vrajeala, casapii nu vor sa imparta banii cu altii, mai ales cu psihologii. Bebe fate ca lucrezi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii