ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
22-02-2012, ora 14:37

Barbierul din Sevilla, pus in scena la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Opera Nationala Romana din Iasi (ONRI) anunta premiera spectacolului Barbierul din Sevilla, duminica, 26 februarie, de la ora 18.30, la Casa de Cultura a Studentilor.

Conducerea ONRI a anuntat ca in afara acestui spectacol care se va desfasura cu contributia unor profesionisti renumiti, din tara dar si din strainatate, iesenii se vor putea bucura de inca doua reprezentatii ale aceleiasi opere.

„ Pentru ca vom avea trei distributii foarte bine pregatite vom avea, de fapt, trei premiere, procedand la fel cum am facut-o si in cazul Tosca sau Nunta Insangerata. Avem distributii foarte bune si foarte bune pregatite, motiv pentru care putem sa le oferim publicului doua sau trei la fel de importante.”, a declarat Beatrice Rancea, managerul institutiei de cultura.

Celelalte doua spectacole vor fi puse in scena pe vineri, 2 martie si joi, 22 martie, la ora 18.30, la Casa de Cultura. Spectacolul se va desfasura sub bacheta dirijorului David Crescenzi (Italia,) in timp ce regia, scenografia si jocul de lumini au fost realizate de compatriotul sau- Matteo Mazzoni .

Dirijorul David Crescenzi a tinut mortis sa precizeze calitatile interpretelor cu care a colaborat pentru realizarea spectacolului: „Am gasit-o pe aceasta tanara, pe Florentina (n.r. Onica), o mezzosoprana foarte bine pregatita. In afara de ea, Diana Bucur si Cristina Simionescu au respectat toate indicatiile mele referitoare la schimbarile care se fac trecerea de la vocea de mezzosoprana la cea de soprana, pentru rolul Rosinei.”

Felul in care este pusa in scena celebra opera este si el unul inedit.

Regizorul Matteo Mazzoni: „Scenografia pe care am folosit-o este una mobila, nu este una fixa. Pe parcursul spectacolului nu va fi scena goala nici un moment, avem trei scene mobile care isi muta pozitia constant. In anumite momente ale operei schimbam locul in care se afla interpretii. Momentul cel mai important este cel care precese aria Rosinei, cand practic se face trecerea de la traditional la modern.”

Din distributia celor trei spectacole fac parte Iordache Basalic (Opera Nationala Bucuresti) – Figaro, Peter Hercz (Budapesta) – Don Bartolo, Dan Popescu (Brasov) – Don Basilio, Florentina Onica – Rosina, Ricardo Nori – Contele Almaviva, debut Ana Maria Donose – Berta, Eduard Sveatchevici – Fiorello, Comandantul.

Programul Operii Nationale Romane din Iasi pentru luna martie le pregateste iesenilor numeroase spectacole, recitaluri si reprezentatii artistice, precum Gala extraodinara de balet, Tosca sau Elixirul dragostei.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  25.05.2017 12:48

wh0cd7246091 lowest price generic viagra

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii