A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714109724.9649.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Barbatul din Iasi izbit de un panou ar putea muri. Primaria a aflat abia dupa 2 zile ca instalatia era ilegala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-11-2016, ora 09:18

Barbatul din Iasi izbit de un panou ar putea muri. Primaria a aflat abia dupa 2 zile ca instalatia era ilegala

Articol de Cristian Amariei
Batranul de 79 de ani din Iasi, care a fost tarat de un panou publicitar, in timpul unei vijelii, a fost operat de doua ori, si este in continuare in stare grava.

Barbatul traversa pe zebra, cand a fost surprins, din spate, de structura de mari dimensiuni, din metal si plastic. Abia marti, la doua zile dupa incident primaria Iasi a descoperit ca acel panou se afla pe trotuar ilegal, pentru ca ar fi trebuit sa obtina un aviz pe care ar fi trebuit semnat de primar sau viceprimar.

Batranul in varsta 79 ani, fost instructor auto, zdrobit de panoul publicitar, in timp ce trecea pe zebra este in stare grava, dupa ce a fost operat de doua ori.

Sotia barbatului: „Este sfarmat si in coate, la torace, are niste coaste rupte. Eu cred ca este neglijenta primariei.”

Florin Gramada, purtator de cuvant Spitalul de Neurochirurgie Iasi:„ E comatos, iar prognosticul este rezervat.”

Vecina: „Imi dau lacrimile. Este asa o situatie, o debandada in tara una peste alta.Totul se face de mantuiala, nici o preocupare pentru om, pentru cetatean.
Autoritatile trebuie sa spuna cine este vinovat pentru acest incident. Victima a fost strivita de panoul luat de vantul care batea cu peste 80 de km la ora. Cine a dat avizele ca acel panou sa fie pe trotuar, cine ancoreaza aceste instalatii dupa ce norme si cine verifica daca toate acestea sunt respectate?”

Oficialii au aflat deocamdata ca terenul pe care se afla panoul a fost concesionat catre o firma care la randul a incheiat un contract cu o firma de publicitate care a montat instalatia metalica.

Sebastian Buraga, purtator de cuvant Primaria Iasi: „Responsabilitatea o poarta concesionarul terenului. Ei trebuiau sa depuna acest aviz la primarie inainte de a fi amplasat. Noi nu avem nici un aviz pentru amplasarea respectivei prisme, deci responsabilitatea ii revine in totalitate proprietarului care nu a amplasat-o corect.”

Firma care a luat in concesiune terenul nu comenteaza acuzatiile primariei si sustine ca nu era treaba ei sa notifice autoritatile locale despre prezenta panoului pe spatiul lor. Pentru ca de avize ar fi trebuit sa se ocupe firma de publicitate cu care are contract.

La randul ei, firma care s-a ocupat de montarea panourilor spune ca instalatia metalica era prinsa in chingi si ca avea si o contra-greutate.

Un asfel de aviz de montare a unui panou publicitar trebuie obtinut de la serviciul de urbanism al primariei, cu semnatura arhitectului si a primarului. Dar conditiile de amplasare ar trebui sa fie mai stricte, recomanda meteorologii, care avertizeaza ca vine viscolul.

Florentina Georgescu, director executiv ANM: „Trebuie sa ne asteptam la astfel de manifestari cu atat mai mult cu cat vine iarna. Ar fi bine sa ne asiguram ca orice poate zbura cand vantul se intensifica sa fie bine prins, nu este un subiect de gluma. oamenii sunt accidentati.”

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii