A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715721062.9758.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Banicioiu: „E important ca medicamentele se aliniaza la cel mai mic pret european”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-07-2015, ora 09:14

Banicioiu: „E important ca medicamentele se aliniaza la cel mai mic pret european”

Articol de Cristian Amariei
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat, miercuri, la Iasi ca nu intelege ingrijorarea unor persoane, odata cu intrarea in vigoare a masurii privind ieftinirea medicamentelor.

Ministrul le-a cerut producatorilor de medicamente sa inteleaga faptul ca ar putea avea castiguri reduse.

"Am vorbit cu toate companiile producatoare, inclusiv cu compania de stat Antibiotice de la Iasi si toate trebuie sa se conformeze. In primul rand, interesul este ca Romania sa nu plateasca mai mult decat trebuie pentru medicamente. Iata ca odata in 25 de ani se intampla sa scada pretul la medicamente si vad ca e foarte multa panica in randul unor oameni. in primul rand este bine ca nu cresc preturile, ca eram invatati sa creasca de la an, la an. In al doilea rand mai si scad. Toti trebuie sa inteleaga ca acest demers al statului roman este legitim si dat de contextul socio-economic. Producatorii trebuie sa inteleaga ca daca atatia ani au castigat mai mult, poate anul acesta o sa castige cat trebuie, cat e corect", a declarat Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a promis ca va merge personal in cateva farmacii din Iasi pentru a vedea daca este aplicata masura privind reducerea pretului la medicamente.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat pe 22 iunie ca Romania va trece de la 1 iulie la cel mai mic pret european al medicamentelor, noile preturi fiind deja cunoscute in domeniul sanitar.

"De la 1 iulie, Romania trece practic la cel mai mic pret european, asa cum este normal, tinand cont si de prevederile si reglementarile ordinelor de ministru, asa cum confirma si contextul socio-economic pe care Romania il traverseaza. Preturile aici nu pot fi similare preturilor din tarile cu alte PIB-uri mult mai puternice decat tara noastra. Au fost purtate discutii si cu Comisia Europeana, cu partenerii internationali in totalitate — FMI, CE—, cu asociatiile de producatori, asociatiile de distribuitori, cu lanturile de farmacii, ca sa asiguram distributia si sa nu avem deficiente in aprovizionare si in accesul pacientilor catre medicamente", a declarat Banicioiu, intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria.

Ministrul a explicat ca in prezent toate preturile sunt afisate pe site-ul Ministerului Sanatatii, ca spitalele si Casa de Asigurari sunt instiintate asupra schimbarilor iar toata economia care se va face va ramane tot in bugetul ministerului.

"Tot ceea ce estimam ca si economii, dupa discutia cu prim-ministrul si discutiile purtate cu Ministerul de Finante, vor ramane la Ministerul Sanatatii si vor fi parte a programului de a innoi permanent lista de medicamente compensate. Toate economiile, surplusurile economisite din acest proiect vor ajunge tot la pacienti", a spus Banicioiu.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii