A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713536175.6901.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Bani de la Fondul de Mediu. Cinci comune din Iasi vor primi 20 de milioane de lei, de anul viitor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-10-2014, ora 08:20

Bani de la Fondul de Mediu. Cinci comune din Iasi vor primi 20 de milioane de lei, de anul viitor

Articol de Cristian Amariei
Administratia Fondului de Mediu promite 20 de milioane de lei pentru comunele din Iasi, bani destinati impaduririlor, lucrarilor de canalizare si de aductiune cu apa. Banii vor veni incepand de anul viitor, iar presedintele institutiei a venit astazi, la Iasi, pentru a semna contractele de finantare.

Cinci localitati din Iasi vor imparti cele 20 de milioane de lei de la Guvern. Comuna Movileni va primi aproape 3.000.000 de lei, iar pana la finalul anului 2019 trebuie sa impadureasca cateva zeci de hectare de teren.

Este un proiect multianual pentru o suprafata de 57 de hectare in comuna Movileni unde avem o suprafata foarte mica de padure la momentul acesta, dar avem posibilitati de impadurire in anii viitori. Este zona cu risc, un teren mai neproductiv,” a explicat Cristian Rambu, primarul comunei Movileni.

Aductiuni cu apa si canalizari vor fi facute in Tibanesti, Cucuteni, Horlesti si Golaesti. Primariile trebuie sa gaseasca bani pentru a asigura cofinantarea de 25% din valoarea proiectului.

Banii din bugetul local, din cei 20% veniti de la Consiliul Judetean si vom apela la un credit. Noi am mai trecut prin asememea experienta, am mai avut proiecte europene la care a trebuit sa asiguram cofinantare. Este greu, dar nu imposibil,” a spus Mihai Bazdaga, primarul comunei Golaesti.

In toate cazurile, lucrarile trebuie finalizate pana la sfarsitul lui 2015. Adrian Gearap, presedintele Administratiei Fondului de Mediu: Romania si-a asumat o tinta, pana in 2018 sa atinga o valoare de 80% la nivelul intregii tari de apa si canalizare:”

Fondurile sunt prevazute pe urmatorul an, pana la sfarsitul anului viitor ar trebui sa fie integral finalizate si platite aceste obiective,” a declarat Dan Carlan, prefectul judetului Iasi.

In prezent, dintre cele 93 de comune din judetul Iasi doar 27 au canalizare iar apa curenta exista in 54 de localitati.

Sursa: digi24.ro
Foto: alcedoltd.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii