ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-04-2015, ora 15:04

Bahlui. Planul de amenajare turistica VIDEO

Articol de Cristian Amariei
Ambarcatiuni usoare vor putea naviga pe Bahlui, pe ambele maluri vor fi alei pietonale, platforme belvedere, vor fi construite trei noi poduri si o microhidrocentrala
Proiectul de amenajare turistica a raului Bahlui a fost prezentat consilierilor locali de catre arhitectii care au elaborat documentatia. Parcursul Baluiului prin municipiu va trece printr-o transformare spectaculoasa devenind o zona dedicata turismului, agrementului si sportului. Proiectul a obtinut avizul Consiliului Local in sedinta ordinara din 31 martie fiind aprobati indicatorii tehnico – economici ai investitiei cu o valoare estimata de 70 milioane lei.

„Avem acum o imagine de ansamblu a amenajarii si suntem mai aproape de realizare. Este un proiect important care duce mai departe etapa de regularizare a raului si valorifica potentialul turistic si de agrement al zonei”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Cum va arata

Amenajarea turistica va fi realizata pe sectorul Podul de Piatra – Tudor Vladimirescu, pe aceasta zona fiind ridicat cursul apei pentru a deveni navigabila pentru ambarcatiuni usoare cu vasle. in acest sens, aproape de podul Tudor Vladimirescu va fi construit un stavilar, acumularea de apa fiind folosita si pentru alimentarea unei microhidrocentrale care va produce energia electrica pentru tot ansamblul turistic. Pe langa utilitatea sa tehnica, microhidrocentala va avea si un efect estetic prin imaginea generatorului care este de forma unei roti hidraulice.

Patru debarcadere si circuit de alergare

Pentru ambarcatiuni sunt propuse patru debarcadere, cate doua pentru fiecare mal pe sectorul amenajarii. Pe malul stang, acestea vor fi pozitionate in Tudor Vladimirescu si in Podu Ros in dreptul Facultatii de Constructii, iar pe malul drept, in amonte de Podu Ros si in zona Podul de Piatra. Proiectul prevede crearea unui circuit de alergare si plimbare prin constructia a doua poduri semicirculare pozitionate, unul, in dreptul Facultatii de Chimie si celalalt in apropierea podului rutier din Podu Ros. Un alt pod pietonal va fi realizat in dreptul Bisericii Lipovenesti pentru a crea o mai buna legatura intre cele doua maluri ale Bahluiului.

Zona turistica

Alaturi de obiectivele de agrement si sport, Bahluiul va deveni o zona turistica, plina de evenimente, expozitii sau targuri. Arhitectii au propus sapte platforme belvedere, pozitionate la nivelul trotuarelor splaiurilor. Cu o arhitectura moderna, platformele vor oferi o perspectiva asupra centrului Iasului si vor putea gazdui o mare varietate de evenimente, dar si mici spatii comerciale. De altfel, malurile de pe parcursul Bahluiului vor deveni un parc modern, cu alei de promendada pe zona dinspre rau, cu banci si mobilier urban, accesul la nivelul strazii fiind asigurat de 13 scari si noua rampe pietonale.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (4)  
Jasonicoca,  02.08.2017 01:39

p2x8ruxbgwf3vg7g6l baidu gsawqbjgqkftr8ks9e

   
johhnyFox,  13.07.2017 12:58

ijcagiradqzcka7r7i google google d5lqi4q8i6vv6q1je7

   
Erickaller,  08.07.2017 04:17

wh0cd350310 isotretinoin continue buy diflucan online Generic Vermox levitra

   
Erickaller,  14.05.2017 09:47

wh0cd1057906 propecia tabs

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii