ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
06-07-2012, ora 13:26

Bacalaureat 2012: Trei elevi ieseni au fost eliminati din examen, pentru tentativa de frauda

Articol de Alexandra Stefanescu

La proba de astazi, E(d), proba la alegere a profilului si specializarii, procentul de prezenta a fost de 92%, 3 candidati fiind eliminati din examen pentru tentativa de fraudare a examenului, cu ajutorul telefonului mobil, la centrele de examen de la Grupul Scolar Radu Cernatescu, de la Colegiul Gh. Asachi si de la Colegiul Emil Racovita.

La geografie, subiectele sunt clar formulate, in concordanta cu programa scolara in vigoare, avand, in ansamblul lor, un nivel mediu de dificultate. Cerintele sunt variate si vizeaza atat cunoasterea suporturilor cartografice (harta politica a Europei si harta Romaniei), cat si notiuni de baza de geografie fizica sau economica. De asemenea este vizata si dimensiunea atitudinala de intelegere a mediului de viata al omului si societatii prin itemii care solicita explicatii ale unor fenomene precum prezenta reliefului glaciar in Alpi sau mobilitatea populatiei in cautarea unui loc de munca atractiv.

Latura aplicativa este evaluata prin cerintele ultimului subiect, de interpretare a unui grafic sau de utilizare a operatiilor matematice in analiza si interpretarea unor fenomene din realitatea inconjuratoare.

Consider ca elevii care au parcurs intreaga materie pot lua cu usurinta nota de trecere iar cei care au atins nivelul corelatiilor intre fenomene geografice sau pot oferi anumite explicatii cauzale, precum diferenta termica a lunii ianuarie intre Moscova si Londra, metropole europene situate la latitudini comparabile, pot obtine nota maxima”, a declarat inspectorul de geografie, prof. Dr. Mihaela Lesenciuc.

Subiectele la disciplina Informatica sunt de nivel mediu. Elevii care au studiat Informatica pe parcursul celor 4 ani de liceu pot obtine cu usurinta note peste 7. Pentru note de 9 si peste 9, elevilor le sunt necesare si cunostinte temeinice de matematica”, a declarat Inspectorul de informatica, prof. Stelian Hadimbu.

Subiectul la fizica corespunde modelului oferit de MECTS, este echilibrat, cu un grad mediu de dificultate la toate cele 4 capitole, de optica, mecanica, elemente de termodinamica si producerea si utilizarea curentului continuu (precizam ca se cere candidatilor sa isi aleaga oricare 2 capitole din cele propuse si sa le trateze integral). Fiecare capitol cuprinde itemi care se pot rezolva prin alegerea unei variante corecte de raspuns, dar si probleme de fizica care necesita o rezolvare ampla. Tratarea corecta a acestora din urma demonstreaza ca absolventii si-au insusit temeinic materia studiata.” a declarant inspectorul de fizica, prof. Rodica Perjoiu.

Rezultatele examenului se vor afisa in ziua de 8 iulie 2012, in prima parte a zilei.

Foto: gandul.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii