ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
04-07-2012, ora 13:54

Bacalaureat 2012: Patru elevi ieseni au fost eliminati din examen, pentru tentativa de frauda

Articol de Alexandra Stefanescu

La proba scrisa la Matematica sustinuta astazi, 4.07.2012, in cadrul examenului de bacalaureat, atat pentru absolventii de la profil matematica-informatica, cat si pentru cei de la clase de stiintele naturii sau tehnologice, a fost extrasa Varianta 5.

S-au respectat modelul postat pe site-ul M.E.C.T.S si programa scolara. Variantele au un nivel mediu de dificultate, continand subiecte echilibrate, fara cerinte foarte dificile

S-a constatat, pentru ambele variante, ca cele trei subiecte, fiecare notat cu cate 30 de puncte, includ cerinte clare, care au in vedere materia studiata pe parcursul liceului la algebra, analiza matematica, geometrie si trigonometrie.

Obtinerea unei note minime de promovare este conditionata de abordarea primelor doua subiecte, concepute in acest sens. In schimb, pentru a primi o nota buna este nevoie de atentie, de experienta de rezolvare a unor subiecte similare si de stapanirea emotiilor.

Ca si in sesiunile anterioare, sunt punctate toate etapele parcurse in rezolvarea unei cerinte, acordandu-se, asadar, punctaje intermediare”, a explicat prof. Nicu Miron, Inspector de specialitate.

Proba E(c) a fost sustinuta de 5 217 candidati. Daca initial se inscrisesera 4 236 candidati la matematica si 1 395 la istorie, numai 5 217 s-au prezentat la examen, ceea ce inseamna un procent de prezenta de 93%.

Astazi, 4 candidati au fost eliminati din examen, pentru tentativa de frauda (2 candidate de la Colegiul Emil Racovita, de la seral, au schimbat ciornele intre ele in timpul examenului, iar alti doi candidati, de la Colegiul Stefan cel Mare din Harlau si de la Grupul Scolar Radu Cernatescu au incercat sa foloseasca telefonul mobil in timpul tezei). Acestia nu au dreptul sa sustina examenul de bacalaureat in urmatoarele 2 sesiuni.

Bacalaureatul continua cu proba E(d), ultima proba din cadrul sesiunii iunie-iulie, in ziua de 6 iulie 2012.

Rezultatele vor fi afisate in ziua de 8 iulie 2012, urmand ca in ziua de 9 iulie, in intervalul 8.00 – 12.00 sa fie depuse contestatiile, la secretariatele liceelor unde s-a sustinut proba de examen.

Rezultatele finale vor fi afisate in ziua de 13 iulie 2012.

Foto: stirileprotv.ro

     
Tag-uri: frauda, bacalaureat, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii