ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-04-2014, ora 11:01

Avertismentul Politiei inainte de Paste: "Atentie la hoti! Actioneaza in echipa". Cum descriu politistii ieseni metodele de operare ale hotilor

Articol de Alexandra Stefanescu

Pentru a preveni eventualele evenimente negative in randul calatorilor ce folosesc mijloacele de transport pe calea ferata, cu ocazia Sarbatorilor Pascale, politistii Sectiei Regionale de Politie Transporturi Iasi atrag atentia despre faptul ca perioada este una propice pentru hotii de bagaje si din buzunare, care profita de faptul ca un numar semnificativ de persoane pleaca din localitate, alegand ca mijloc de transport trenurile de calatori.

In aceasta perioada, efectivele Sectiei Regionale de Politiei Transporturi Iasi vor actiona pe linia asanarii statiilor si trenurilor de calatori de elementele parazitare, prevenirea actelor de cersetorie si comert ambulant, descurajarea elementelor infractoare privind comiterea de fapte penale si contraventionale, asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

Cu aceasta ocazie, facem urmatoarele recomandari cetatenilor :

- nu lasati bunurile personale si bagajele dumneavoastra in grija persoanelor necunoscute;

- evitati „prieteniile” ocazionale si nu va laudati cu bunurile sau valorile pe care le aveti;

- evitati sa dormiti si sa va lasati bagajele nesupravegheate;

- pastrati banii, documentele personale si de calatorie in buzunarele interioare si pe c at posibil in buzunare diferite;

- nu purtati ostentativ bijuterii sau alte obiecte de mare valoare;

- fiti vigilenti la urcarea in tren, precum si in momentul in care asteptati la rand la casa de bilete;

- nu consumati bauturi alcoolice si evitati sa cumparati produse alimentare de la vanzatorii ambulanti;

- nu acceptati astfel de produse de la calatorii necunoscuti;

- nu uitati ca majoritatea hotilor de bagaje ori din buzunare sunt elegant imbracati pentru a nu atrage atentia asupra lor, ori a nu crea suspiciuni;

- un amanunt este semnificativ: de regula hotii nu au bagaje; atentie la persoanele care nu au bagaje.

In cazul in care ati fost victima sau martorul unei infractiuni comise in trenurile de calatori ori in statiile c.f.r., va rugam sa va adresati celei mai apropiate unitati de politie, sau sa apelati la numarul de telefon 112.

Prevenire furturi din locuinta

Trebuie sa acordam, inainte de a pleca in calatorie, o importanta deosebita asigurarii locuintei pentru a nu avea surprize neplacute atunci cand ne intoarcem acasa. Spargatorii de apartamente nu au vacanta si vor profita din plin atunci cand stiu ca sunteti plecat de la domiciliu si nu v-ati luat minime masuri de protectie a locuintei.

Pentru a reduce riscul de a deveni victima spargatorilor de locuinte si pentru protectia casei dumneavoastra atunci cand sunteti plecat in vacanta, Politia va recomanda:

- in cazul absentelor de la domiciliu, discutati acest lucru cu persoanele de mare incredere. Rugati vecinii apropiati sa va supravegheze locuinta sau sa actioneze in asa fel incat sa nu se simta lipsa dumneavoastra;

- faceti incarcarea bagajelor in autoturism cu multa discretie;

- nu lasati bilete in usa sau mesaje pe robotul telefonic prin al caror continut sa se certifice absenta dumneavoastra;

- o lumina aprinsa sau un aparat de radio in functiune poate deruta eventualii musafiri nepoftiti atunci cand parasiti locuinta.

Stabiliti cu vecinii sa sesizeze politia imediat la numarul de urgenta 112 ori de cate ori observa persoane suspecte in apropierea locuintei dumneavoastra.

Foto: romaniatv.net

     
Tag-uri: hot, Paste, furt
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii