A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716099606.6041.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Avalansa de pacienti la Urgente
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
02-02-2012, ora 13:06

Avalansa de pacienti la Urgente

Articol de Alexandra Stefanescu

La Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi s-a inregistrat o crestere a numarului pacientilor cu afectiuni cardiace si respiratorii.

Medicii atrag atentia asupra riscurilor la care va expuneti atunci cand stati in frig. Gerul va poata crea probleme majore de sanatate in special daca apartineti unei grupe de risc ( varstele extreme, afectiuni metabolice, cardiace, respiratorii sau neurologice).

Dintre metodele ce asigura protectia in fata temperaturilor scazute medicii recomanda evitarea deplasarii la primele ore ale diminetii sau seara (cand temperaturile sunt extrem de scazute), imbracamintea corespunzatoare (groasa, asigurand protectia fetei si mainilor pentru a evita pierderile de caldura, incaltaminte lejera fara a impiedica circulatia la nivelul membrelor), consumul de lichide calde,evitarea expunerii prelungite la frig si alternarea cu repausul in spatii incalzite (spatii publice, magazine,statii de benzina, gari), evitarea imobilizarii prelungite si asigurarea unei activitati fizice.

In cazul deplasarilor nu uitati sa aveti lichide pentru 24 de ore si alimente precum si medicatia corespunzatoare. Este bine sa aveti paturi si alte mijloace suplimentare pentru a asigura incalzirea. Nu plecati la drum fara a umple rezervorul ( intrucat la un consum mediu ora de 1 litru de benzina-motorina un rezervor plin de 40-50 de litrii va poate asigura incalzirea in masina pentru cel putin o zi). NU parasiti masinile daca este viscol si nu puteti preciza distanta pana la adapost intrucat va puteti rataci iar hipotermia in contextul asocierii vantului si umezelii se instaleaza mult mai repede.

De asemenea, medicii recomanda evitarea consumului de alcool atunci cand sunt temperaturi scazute pentru ca falsa senzatie de incalzire initiala este asociata cu piederi importante de caldura datorita vasodilatatiei si riscul crescut de instalare a degeraturilor si hipotermiei.

Foto: dcnews.ro

     
Tag-uri: UPU, pacienti, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii