ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-12-2015, ora 10:23

Autoturism cautat in Italia, descoperit de politistii de frontiera ieseni

Articol de Cristian Amariei
Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un autoturism ce figura in bazele de date ca „bun cautat pentru confiscare”, semnalare introdusa de Italia din data 11 noiembrie a.c.

In ziua de 27 decembrie a.c., in jurul orei 02.30, la P.T.F. Sculeni din cadrul I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control necesare trecerii frontierei, cetateanul ucrainean M.V., in varsta de 34 de ani. Acesta conducea un autoturism marca BMW X5, an de fabricatie 2007, inmatriculat in Ucraina.

Existand suspiciuni cu privire la provenienta autoturismului, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a constatat ca mijlocul de transport figureaza in bazele de date ca fiind „bun cautat pentru confiscare”, semnalare introdusa de autoritatile din Italia in data 11 noiembrie a.c. De asemenea, s-a stabilit ca numerele aplicate pe acesta erau false, ele nefiind emise de autoritatile ucrainene.

Cu privire la aspectele constatate, barbatul a declarat a achizitionat autoturismul in luna noimebrie a.c., din Kiev, platind pentru acesta suma de 25.000 euro si nu avea cunostinta despre cele semnalate.

In cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare, iar autoturismul, in valoare de 112.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul institutiei in vederea continuarii cercetarilor.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii