ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-01-2013, ora 16:34

Autostrada Iasi-Tg Mures si Aeroportul Iasi, o prioritate pentru Nichita

Articol de Diana Dumitriu

Proiectul Autostraziii Est Vest si cel al Aeroportului Iasi nu a fost abandonat niciodata de guvernul Ponta, a declarat azi primarul Gheorghe Nichita. El a spus ca desi problema este la nivelul guvernului, aceste lucrari nu se pot face din cauza fondurilor insuficiente.

”E foarte simplu, mostenim un deficit bugetar foarte mare, datorii foarte mari. Guvernul nu face fata pentru a acoperi toate cheltuielile sociale. S-au intrerupt cheltuielile pentru investitii pentru ca nu sunt bani. Autostrada Est Vest sau, cum i se mai spune, Iasi - Targu Mures a fost evaluata la 9 md de euro. Nu are nimeni aceasta suma pentru a construi autostrada. S-au purtat discutii pentru a se construi in parteneriat public privat, dar intreprinzatorii privati vor garantii foarte mari pentru ca nu cred ca vor recupera investitia de 9 md de euro”, a spus primarul Gheorghe Nichita.

El a spus ca a avut o intrevedere cu ministrul Transporturilor, deputatul Relu Fenechiu pentru a reevalua studiul de fezabilitate pentru a se afla daca nu cumva acesta este supraevaluat ”tocmai pentru a inmormanta o alocare bugetara si o autostrada care trebuie facuta”.

Am vorbit si cu domnul Fenechiu pentru a reevalua acest studiu de fezabilitate, de a incerca sa se scada valoarea sub 9 md eu si, ulterior, de a-l prezenta firmelor private. Cred ca aceste autostrazi din Romania trebuie construite de firme private cu garantii guvernamentale. Statul sau primariile nu pot face asemenea constructii”, a mai spus Gheorghe Nichita.

Solutii, sustine acesta, se cauta si in problema modernizarii aeroportului iesean. La o saptamana de cand premierul a anuntat ca nu are parghiile legale de a finanta o parte din lucrarile de modernizare a aeroportului iesean, primarul Gheorghe Nichita anunta ca se cauta o formula de a avea o cale legala de a aloca fonduri, cel mai probabil de la ministerul Transportului.

Sursa: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii