ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-01-2015, ora 09:15

Au inceput inscrierile pentru Concursul National „Ion Creanga” de creatie literara – POVESTI

Articol de Madalina Irimia
Muzeul Literaturii Romane Iasi da startul inscrierilor pentru Concursului National „Ion Creanga” de creatie literara – POVEsTI, aflat la cea de a XXIII-a editie si care va desfasura in perioada 18-19 aprilie 2015, la Muzeul „Ion Creanga” (Bojdeuca din Ticau).

Creatorii, indiferent de varsta, isi pot inscrie lucrarile pana pe data de 30 martie 2015. La concurs pot participa romani de pretutindeni, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (inclusiv din Republica Moldova si Ucraina).

Manuscrisele (maximum 15 pagini), dactilografiate la 2 randuri, in 5 exemplare, vor fi insotite de un motto. Numele autorului, varsta, adresa, numarul de telefon, e-mail-ul se vor afla intr-un plic sigilat, pe care va fi scris acelasi motto si mentiunea „Povesti scrise de copii” sau „Povesti scrise de adulti”. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.

Concurentii vor expedia lucrarile in plic timbrat (imprimate), pana la data de 30 martie 2015 (data postei) pe adresa: Muzeul „Ion Creanga” (Bojdeuca), str. Simion Barnutiu, nr. 4, Iasi, cod 700118, tel. 0747/499488. De asemenea, in plic va trebui inserat formatul electronic al lucrarilor.

Juriul profesionist va acorda castigatorilor o serie de premii in ziua de 19 aprilie 2015, astfel:
Premiul Muzeului Literaturii Romane Iasi;
Premiul „Ion Creanga” al Uniunii Scriitorilor din Romania – filiala Iasi;
Premiul Editurii Muzeelor Literare;
Premiul revistei „Dacia literara”;
Premiul revistei „Convorbiri literare”;
Premiul Bojdeucii „Ion Creanga”;
Premiul Studioului de Radio Iasi;
Premiul Teatrului „Luceafarul” Iasi;
Mentiuni la Sectiunea copii.

De asemenea, povestile premiate la aceasta editie vor fi publicate in volumul Povestile de la Bojdeuca care va fi lansat in aprilie 2016.

Anul acesta se va lansa volumul al XVI-lea al Povestilor de la Bojdeuca, cuprinzand textele autorilor premiati la editia din anul anterior. in anul 2014 au fost inscrise 116 lucrari la concurs.

Concursul National „Ion Creanga” de creatie literara – POVEsTI este un eveniment de traditie organizat de Muzeul Literaturii Romane Iasi. De-a lungul anilor, mii de de persoane au raspuns invitatiei de participare, iar textele selectate de jurii specializate au fost valorificate. Mai multe detalii se regasesc pe www.muzeulliteraturiiiasi.ro.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii