ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-05-2013, ora 16:31

Au inceput inscrierile la campionatul Moldova Open Squash!

Articol de Cristian Amariei

Cel mai sanatos sport din lume si cei mai buni jucatori de squash din Romania vor putea fi admirati in premiera la Iasi pe 8-9 iunie.

Moldova Open Squash este un campionat open de squash care se adreseaza barbatilor cu varsta de peste 18 ani, indiferent de nationalitatea acestora si este organizat de Asociatia Pro Squash Romania. Competitia se va desfasura in doua etape: o etapa locala de calificari in 8 orase importante din Romania si o etapafinala, care va avea loc pe un teren de squash mobil din sticla ce va fi amplasat in data de 8-9 iunie,in Palas Mall Iasi.

Cei mai buni jucatori de squash din tara se vor selecta in urma etapei de calificari care va avea loc in data de 1-2 iunie si se va desfasura in urmatoarele orase: Bacau, Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara, urmand ca primii 4 cei mai buni jucatori din fiecare oras sa concureze la Iasi pentru castigarea titlului de campion.

Organizarea unui campionat de squash cu finala la Iasi reprezinta o premiera pentru zona de nord est a Romaniei, facand parte din strategia organizatorilor de a promova publicului larg cel mai sanatos sport din lume - conform revistei Forbes Magazine. Pe langa amplasarea in Palas Mall Iasi a unui teren mobil de squash realizat din 12 tone de sticla, pe care se vor desfasura meciurile celor 32 cei mai buni de jucatori de squash din intreaga tara, organizatorii vor oferi publicului jocuri demonstrative intre campioni de talie mondiala, precum si diverse premii si concursuri.

"Squash-ul este unul dintre cele mai spectaculoase sporturi, fiind singurul sport cu racheta din lume in care jucatorii impart acelasi spatiu de joc, ceea ce determina un dinamism si o competitivitate incredibila, sportivii care practica squash fiind comparati cu gladiatorii moderni. De asemenea, intr-o ora de squash se pot consuma pana la 1.200 de calorii pe ora, un consum caloric de neatins pentru nici o alta activitatsportiva. Indiferent de varsta, squash-ul poate fi invatat si practicat de oricine cu usurinta", a declarat Sebastian Baciu, presedintele Pro Squash Romania.

Datorita spectaculozitatii in sine a sportului, a prezentei pentru prima data in Iasi a unui teren de squash din sticla amplasat intr-o locatie publica de mare trafic, a selectiei celor mai buni 32 de jucatori din intreaga tara si a jocurilor demonstrative intre doi campioni de talie mondiala, Moldova Open Squash promite sa fie un reper sportiv de neuitat in viata locala a municipiului Iasi.Moldova Open Squash este sustinut de Stella Artois si este organizat de Asociatia Pro Squash Romania, cu sprijinul Palas Mall Iasi.

Foto: facebook.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii