A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713543903.9242.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Atentie la telefoanele mobile! Sunt preferate de hotii din Iasi! Vezi recomandarile politistilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-08-2014, ora 10:09

Atentie la telefoanele mobile! Sunt preferate de hotii din Iasi! Vezi recomandarile politistilor

Articol de Cristian Amariei

Telefonul mobil continua sa fie cel mai furat bun! Numai in ultimele 24 de ore, la nivelul municipiului Iasi au fost reclamate ca sustrase 3 telefoane mobile, valoarea acestora ridicandu-se la circa 2600 de lei.

In cursul zilei de ieri, politia a fost sesizata de o femeie, de 30 ani, din Iasi despre faptul ca in seara zilei de 24 august, in jurul orelor 22.00, niste persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil de pe un birou dintr-un magazin aflat intr-un complex comercial din Iasi. Telefonul, in valoare de 1000 lei, a fost lasat nesupravegheat, femeia constatand ulterior disparitia lui.

Tot ieri, o tanara de 18 ani, din Iasi a reclamat ca in noaptea de 24 spre 25 august, in jurul orei 03:30, in timp ce se afla in incinta unui club situat intr-o zona centrala persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil in valoare de 600 lei. Bunul furat se afla intr-o geanta lasata nesupravegheata pe o masa.

Ultimul caz a fost sesizat de o femeie din judetul Neamt care a declarat ca in data de 18 august, orele 17:00, in timp ce se afla in incinta unui complex comercial din Iasi, i-a fost sustras un telefon mobil in valoare de 1000 lei, lasat nesupravegheat pe copertina carutului copilului.

Telefonul mobil continua sa fie unul dintre bunurile cele mai sustrase. Motivele sunt simple si usor de dedus:

- sunt mici, dar cu o valoare insemnata si usor de comercializat;

- multi dintre posesorii acestora manifesta superficialitate cand este vorba de telefonul mobil si luarea masurilor de protectie adecvata, oferind oportunitati infractorilor. Care trec la actiune ori de cate ori au ocazia.

Fie ca ne aflam in mijloace de transport in comun, pe strada, in zone aglomerate sau in localuri publice pentru a ne deconecta/distra, nu trebuie sa ne lasam nesupravegheate telefoanele mobile sau celelalte bunuri personale. Sunt numeroase situatiile in care este sesizat furtul unui telefon mobil, iar politistii constata de fapt ca reclamantul fie si-a uitat telefonul mobil intr-o anumita locatie (banca din parc, masa din club/restaurant, taxi, etc.), fie ca acesta a cazut din buzunarul hainei, fiind purtat neglijent.”, atentioneaza IPJ Iasi.

Un alt lucru care trebuie sa stea in atentia parintilor care le cumpara telefoane mobile copiilor: ne trimitem copilul la scoala, la joaca sau in alte locuri publice cu o mica avere asupra lui. Pe care insa, de cele mai multe ori, nu stie cum sa o gestioneze, iar modul in care foloseste telefonul mobil il poate transforma in tinta unui infractor.

Copilului care primeste in dar un telefon mobil trebuie sa i se readuca aminte permanent urmatoarele reguli:

- telefonul mobil nu trebuie lasat nesupravegheat, indiferent de locul in care se afla. O clipa de neatentie este suficienta hotului pentru a il sustrage;

- nu te lauda persoanelor necunoscute, celor pe care ii cunosti prea putin, chiar si prietenilor, cu telefonul tau mobil scump. Aceeasi regula este valabila si pentru alte bunuri de valoare sau sume de bani pe care le ai asupra ta;

- atunci cand mergi pe strada, nu etala/expune telefonul mobil. Acesta poate atrage nu doar priviri invidioase, ci il poate determina pe un infractor sa te deposedeze de el cand are ocazia;

- indiferent de pretext, nu da telefonul tau mobil unei persoane necunoscute sau pe care o cunosti din vedere. Principalele „povesti” ale celor care vor sa iti fure telefonul mobil sunt urmatoarele: vreau sa sun un prieten, vreau sa vad ce ora este sau vreau sa ma uit putin la telefonul tau nou.

Foto: mobzine.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii