A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713937975.8899.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Atentie la carnea de miel pentru Paste. Vezi ce le recomanda medicii iesenilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
15-04-2014, ora 15:16

Atentie la carnea de miel pentru Paste. Vezi ce le recomanda medicii iesenilor

Articol de Madalina Irimia

Reperele dupa care se alege o carne sanatoasa: sa nu fie lipicioasa, iar animalul sa nu cantareasca mai putin de 12 kg. Cereti sa vedeti capul si copitele mielului.

Produsele de miel trebuie alese doar din piete si magazine. Cele de pe trotuare, din portbagaje, chiar daca sunt vandute la pret mic, reprezinta un risc pentru cumparatori.

Carnea de miel, in special cei cu greutate mai mica de 10 kg sau sub 9 saptamani, va pot crea probleme prin:

A.continutul:

a) ridicat in colagen bogat in oxipurine ,,toxice” ce o fac dificil de digerat.Excesul poate declansa atacul de guta si boli gastro-intestinale si hepato-renale, la cei predispusi unor asemenea afectiuni datorate hiperuricemiei. Purinele pot fi eliminate in cazul prepararii ciorbelor prin adaugarea carnii doar in momentul fierberii iar cantitatea lor e mai mica daca vom gati doar miei de 10-14 kg;

b) Scazut in fibre: recomandam asocierea legumele pentru a preveni constipatia iar stufatul sau drobul trebuie sa aiba cat mai multa verdeata si orez;

c) crescut de lipide cu risc aterogen in special la cei cu boli cardiovasculare sau risc de colici biliare, pancreatita;

d) Crescut proteic: cu rol alergogen;

B.Modul de preparare: recomandam carnea de miel inabusita sau preparata pe gratar, evitandu-se pe cat posibil prajelile iar stufatul trebuie sa contina cat mai multe legume, deoarece carnea nu contine fibre si legumele va vor ajuta sa preveniti problemele legate de constipatie. Evitati asocierea carnii de miel cu paine, mamaliga sau paste. Ea trebuie asociata doar cu legume.

C.la achizitionarea verificati existenta stampilei sanitar-veterinare, dentitia care trebuie sa fie specifica rumegatoarelor iar copitele trebuie sa nu prezinte gheare. Nu cumparati carnea care nu a fost depozitata la temperaturi mai mici de patru grade si nici cea care nu a fost verificata.

Carnea de miel are 200 - 300 kcal pe suta de grame si un continut ridicat de potasiu; organele (in special ficatul) dar si carnea contin foarte mult fier care se absoarbe foarte usor precum zinc si carnitina cu rol energetic si cantitati mici de calciul, acidul folic si vitamina E. Are o componenta proteica importanta dar si multe grasimi saturate ( 80 mg de colesterol la 100 grame ). Este considerata de unii drept afrodiziac natural - substantele nutritive din carnea de miel ar avea capacitatea de a creste capacitatea sexuala a barbatilor si de a trata sterilitatea femeilor”, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru.

Foto: ziarulring.ro

     
Tag-uri: miel, Pasti, medici, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii