A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714820003.3484.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Atentie la carnea de miel pentru Paste. Vezi ce le recomanda medicii iesenilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-04-2012, ora 07:48

Atentie la carnea de miel pentru Paste. Vezi ce le recomanda medicii iesenilor

Articol de Madalina Irimia

Reperele dupa care se alege o carne sanatoasa: sa nu fie lipicioasa, iar animalul sa nu cantareasca mai putin de 12 kg. Cereti sa vedeti capul si copitele mielului.

Produsele de miel trebuie alese doar din piete si magazine. Cele de pe trotuare, din portbagaje, chiar daca sunt vandute la pret mic, reprezinta un risc pentru cumparatori.

100 de grame de carne de miel are o valoare calorica ridicata de 200 - 300 kcal si un continut ridicat de potasiu; organele (in special ficatul), dar si carnea contine foarte mult fier, zinc si carnitina cu rol energetic si cantitati mici de calciul, acid folic si vitamina E .Are o componenta proteica importanta dar si multe grasimi saturate ( 80 mg de colesterol la 100 grame)”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Cu toate acestea carnea mieilor cu o greutate mai mica de 10 kg sau sub 9 saptamani poate produce probleme legate de:

A.continut:

a) ,,toxicitate” legata de un continut ridicat de colagen ce o face dificil de digerat, iar excesul creaza probleme putand declansa atac de guta, la cei suferinzi deja si boli gastro-intestinale si hepato-renale, la cei predispusi unor asemenea afectiuni cu hiperuricemie.Purinele pot fi eliminate in cazul prepararii ciorbelor prin adaugarea carnii doar in momentul fierberii iar cantitatea lor e mai mica daca vom gati doar miei de 10-14 kg;

b) Scazut in fibre : recomandam asocierea legumele pentru a preveni constipatia iar drobul trebuie sa aiba cat mai multa verdeata si orez;

c) Crescut in lipide in special la cei cu boli cardiovasculare sau risc de colici biliare,pancreatita;

d) Crecut proteic: cu rol alergogen;

B.Modul de preparare: recomandam carnea de miel inabusita sau preparata pe gratar, evitandu-se pe cat posibil prajelile iar drobul trebuie sa contina cat mai multe legume, deoarece carnea nu contine fibre si legumele va vor ajuta sa preveniti problemele legate de constipatie. Evitati asocierea carnii de miel cu paine, mamaliga sau paste. Ea trebuie asociata doar cu legume.

C. La achizitionarea carnii verificati existenta stampilei sanitar-veterinare. Nu cumparati carnea care nu a fost depozitata la temperaturi mai mici de patru grade.

Foto: ziarulring.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii