ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-06-2015, ora 10:02

Atentie la bazine si piscine. Vezi pericolul la care te expui

Articol de Madalina Irimia
Pe langa racorirea din zonele de agrement, mai mult sau mai putin amenajate, tot mai multe pesoane ajung sa necesite si asistententa medicala. Bolile transmise prin apa poluata chimic sau microbiologic pot crea multe probleme de la conjunctive, otite sau dermatite cu transmie hidrica pana la numeroase afectiuni digestive legate de ingestia apei contaminate (in special la copii).

Riscurile cresc atunci cand sunt ignorate normele de igiena constand in efectuarea dusului obligator la intrarea si iesirea din bazine, utilizarea doar a prosopului personal, evitarea contactului direct cu panza sezlongului, prezenta simultana a persoanelor cu afectiuni dermatovenerice.

Frecvente sunt infectiile bacteriene si virale dar nu sunt excluse parazitozele.

a) bacteriene-transmisia hidrica fiind incriminata in febra tifoida, dizenterie, holera, boala diareica a copilului mic, gastroenteritele;

b) virale-( peste 100 de virusuri)- de regula -enterovirusuri (Coxsackie A si B, Echo, V.hepatitic A s.a.), retrovirusuri si calicivirusuri, V.hepatic C si E, parvovirusuri, coronovirusuri, picobirnavirusuri;

c) parazitoze-produse de protozoare( lambliaza, giardioza, tricomonaza), cestode:(cisticercoza, echinococoza, himenolepidoza), trematode: fascioloza, dicrocelioza, schistotomiaza, nematode(ascaridoza, tricomonaza, oxiuraza.

Cele mai frecvente forme clinice includ:

1. Conjunctivita chimica:provocata de solutiile dezinfectante adaugate in apa, ce este caracterizate de diminuarea pana disparitia secretiilor lacrimale, urmate in situatii grave de uscarea corneei.

2. Conjunctivita de piscina: in care apare, la 2-19 zile dupa contactul cu apa infectata de Chlamidia trachomatis, o secretie conjunctivala purulenta si inrosirea ochilor.

3. Otita de bazin-poate sa apara pe toata perioada verii si ca manifestari principale sunt durerea, senzatie de ureche infundata si prurit in conductul auditiv extern.

4. Pitiriazisul-se transmite predilect prin apa de piscina dar si prin utiliazarea unui sezlong fara folosirea prosopului personal.Se manifesta prin aparitia unor pete mici de culoare cafeniu inchis, localizate cu predilectie la nivelul toracelui.

5. Dermatofitia piciorului-o alta micoza produsa de o ciuperca microscopica care se poate transmite atunci cand pacientul merge descult fie pe marginea piscinei, fie la sauna sau la dusurile comune. Se localizeza frecvent pe pielea din spatiile dintre degetele piciorului, talpa si unghii fiind favorizata de transpiratia abundenta si se poate extinde la cei care poarta incaltaminte ce nu lasa piciorul sa respire. Nediagnosticata si netratata la timp, micoza evolueaza prin aparitia de vezicule care produc prurit (mancarime), inrosirea si descuamarea pielii insotite de emanarea unui miros neplacut.

6. Trichomonioza- boala cu localizare genitala manifesta prin secretie spumoasa urat mirositoare transmisa prin apa calda a piscinelor in conditiile in care alaturi de persoane sanatoase se scalda persoane infectate.

7. Boli digestive- precum dizenteria bacilara care apare in urma ingestiei accidentale a apei contaminate cu bacterii din materiile fecale ale persoaneleor purtatoare ale bacteriei Shygella dizenteriae. Boala se transmite foarte usor pentru ca numarul de bacterii care o pot declansa este foarte mic (intre 10 si 100 bacterii) si iar manifestarile clinice includ febra, greturi, varsaturi si diaree cu scaune muco-purulente. Copii sunt au risc crescut de a dezvolta hepatitie virale sau sau giardioza dupa ingestia de apa contaminata cu fecale.

„Recomandarile noastre tin de evitarea scaldatului in ape poluate sau in bazinele care nu au aviz sanitar de functionare, dusul obligator la intrarea si iesirea din bazine si utilizarea prosopului personal. Nu uitati ca ii protejati pe altii si va protejati si pe dumneavoastra nefrecventand aceste spatii atunci cand prezentati o boala infectocontagioasa.”, afirma conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru.

La aparitia oricarei simptomatologii dupa mersul la bazin sau la piscinta este bine sa consultati un medic.
     
Tag-uri: bazin, piscina, pericol, boli
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Rezeptor,  04.06.2022 15:08

In zwei experimentellen Studien wurde die Wirkung des Konsums von mit GABA angereicherten Naturprodukten (wie Tee und Reis) auf Stress untersucht. Obwohl die Mehrheit der Teilnehmergruppen als gesund eingestuft wurde, variierten die GABA-Dosis, die Dauer der Intervention und die zur Bewertung von Stress verwendeten Messgrößen erheblich. https://svetka.info/gaba-kapszula-magyar.html Im Allgemeinen überwindet GABA die Blut-Hirn-Schranke nicht, obwohl bestimmte Bereiche des Gehirns, die keine wirksame Blut-Hirn-Schranke haben, wie z. B. der periventrikuläre Nukleus, durch Medikamente wie systemisch injiziertes GABA erreicht werden können.<>1] Mindestens eine Studie deutet darauf hin, dass oral verabreichtes GABA die Menge des menschlichen Wachstumshormons (HGH) erhöht. GABA, das direkt in das Gehirn injiziert wird, hat Berichten zufolge sowohl stimulierende als auch hemmende Auswirkungen auf die Produktion von Wachstumshormonen, je nach der Physiologie der Person.

   
MargareteGomez,  18.08.2018 14:11

Cu timpul, am observat că erecţiile mele sunt din ce în ce mai puternice şi durează mai mult. De aceea penisul meu s-a mărit cu 2 cm!” Marcel, 30 ani. „În sfârşit pot să mă laud! Îmi era ruşine că aveam penisul mic şi îmi era teamă să nu satisfac femeile aşa cum ele îşi doresc. Am citit păreri pe forum despre Titan Gel şi l-am comandat că să scap de gândurile încăpăţânate şi de complexe. 4 sapatamani de tratament şi efectul este de +5 cm pentru mine! Încercaţi!” Paul, 26 ani. „Căutam pe Internet posibilitaea de a-mi mari penisul de mai mulţi ani. despre titan gel In situatia barbatilor ce prezinta o dimensiune redusa a organului reproducator, pot aparea urmatoarele afectiuni: - aparitia ejacularii precoce; - afcetiuni dezvoltate la nivelul sistemului reproducator; - disfunctia erectila va aparea la o varsta mult prea tanara; - posibilitatea inflamarii prostatei; - scaderea nivelului de testosteron, contribuind astfel la aparitia cheliei sau a obezitatii; - capilarele vor avea pereti subtiri, ceea ce va determina un motiv intemeiat pentru aparitia durerilor in timpul urinarii.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii