ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
02-07-2015, ora 12:03

Ateneul Tatarasi aduce Universul pe scena

Articol de Madalina Irimia
In perioada 28 iulie – 2 august, Universul va fi explicat pe intelesul copiilor in Planetariul Mobil care urmeaza sa fie instalat pe scena Ateneului Tatarasi. Astfel, Ateneul Tatarasi scrie o pagina de istorie „stelara” oferind copiilor si parintilor o experienta unica in perioada de vacanta.

Spectacolul consta in proiectarea unei harti stelare aferente cerului de vara, dupa care se va „pleca” in Univers, explorand toate planetele din Sistemul Solar, dar si roiuri de stele si nebuloase. Prioritate vor avea si constelatiile prezentate in viziunea strabunilor, insotite de legende si mituri din vechime.

Tehnic, se va instala o cupola de 8 m diametru cu o capacitate/spectacol de maxim 70 de persoane, dispunand de un sistem de proiectie ce beneficiaza de tehnologie digitala.

Durata unui spectacol este de 45 de minute. Costul unui bilet este de 10 lei.
Evenimentul este prezentat de Asociatia Astronomica Pluto, ONG care are ca tinta sadirea in sufletul copiilor, de la varste foarte mici, dragostea pentru „ceru-nstelat”.

Rezervari se pot face la numarul de telefon 0752.690.245, pe e-mail la contact@planetariumobil.ro sau, in limita locurilor disponibile, cu 15 min. inainte de inceperea spectacolului.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii