A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715685855.4513.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ateliere de creatie cu si pentru copiii cu autism
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-03-2014, ora 17:43

Ateliere de creatie cu si pentru copiii cu autism

Articol de Alexandra Stefanescu

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) – filiala Iasi organizeaza, cu sprijinul Atelierului de Creatie „Flori de Portocal”, in cadrul Campaniei „Arata ca isi pasa, un eveniment ce isi propune cresterea vizibilitatii problematicii autismului, in scopul de a facilita integrarea sociala a persoanelor care sufera de aceasta tulburare si a familiilor acestora.

Evenimentul va avea loc in zilele de 23 si 30 martie, incepand cu ora 10.30, la sediul Atelierului de Creatie „Flori de Portocal” din Iulius Mall, demisol.

Acesta se va desfasura sub forma unui atelier in care copiii cu autism, alaturi de copii tipici, vor crea obiecte handmade ce vor fi oferite participantilor la seara caritabila organizata in scopul strangerii fondurilor pentru amenajarea unei sali de terapie senzoriala.

In cadrul atelierelor se vor distribui pliante si va putea fi vizionat un film cu informatii despre autism si despre activitatea asociatiei.

Banii colectati in urma vanzarii biletelor de participare la aceste ateliere, vor fi donati ANCAAR Iasi.

Campania „Arata ca iti pasa” este, in acest an, la a VI-a editie si este organizata pentru a marca Ziua Internationala pentru Constientizarea Autismului, desemnata pe data de 2 Aprilie, de catre Natiunile Unite.

In Iasi sunt peste 300 de copii si 19 adulti cu autism aflati in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului. Dintre acestia sunt putini cei care beneficiaza de terapii specifice, terapii care pot face ca acesti copii sa aiba o viata mai buna.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologica ce ingreuneaza interactiunea sociala si abilitatile de comunicare. Cauzele specifice sunt inca necunoscute, iar incidenta autismului este in crestere. In prezent, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism.

Foto: autism-aita.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii