ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-07-2013, ora 14:16

Atacatorul de la Universitate are schizofrenie si a fost internat de noua ori la Socola (FOTO)

Articol de Madalina Irimia

O explozie a avut loc in aceasta dimineata intr-o sala de curs a Facultatii de Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi".

In timpul examenului de licenta, un barbat a intrat in amfiteatru cu un dispozitiv exploziv improvizat pe care l-a detonat. Nici o persoana nu a fost ranita.

Procurorii DIICOT Iasi au preluat ancheta si vor incepe audierea atacatorului. Potrivit SRI, barbatul care a detonat bomba sufera de boli psihice si nu avea legaturi cu terorismul.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi, cu sprijinul ofiterilor Serviciului Roman de Informatii si Politiei Romane, au procedat la initierea unei investigatii pentru identificarea si tragerea la raspundere penala a persoanei care a procedat la amplasarea unui dispozitiv exploziv artizanal in incinta Universitatii. Procurorii D.I.I.C.O.T. s-au deplasat la fata locului, impreuna cu o echipa complexa in vederea efectuarii verificarilor care se impun in cauza. Cercetarile continua in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de Legea nr. 535/2004, privind prevenirea si combaterea terorismului”, anunta DIICOT Iasi.

Atacatorul in varsta de 38 de ani a fost internat de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie Socola. El a fost student la Universitatea Asachi.

Anchetatorii sustin ca, daca proiectilul folosit de atacator ar fi explodat, amfiteatrul ar fi fost distrus in totalitate. Atacatorul nu a reusit sa detoneze materialul exploziv pe care il avea asupra sa deoarece nu i-a functionat dispozitivul improvizat. Potrivit anchetatorilor, barbatul a activat declansatorul, insa capsa proiectilului era deja utilizata, astfel ca explozia a fost una de mica intensitate. Barbatul avea un proiectil din timpul celui de-al doilea razboi mondial, de dimenisunea unui pet de 1,5 litri, in jurul caruia a improvizat un trepied cu un cui care sa percuteze capsa proiectilului. De asemenea, barbatul ar fi avut intr-o geanta un bidon de cinci litri cu benzina, iar in alta geanta ar fi fost gasite trei sticle de 2,5 litri fiecare, pline cu benzina, scrie gandul.info.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  06.07.2017 21:08

wh0cd883344 plavix generic medrol tablets buy retin-a

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii