A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714138223.6494.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Astazi se inaugureaza la Iasi ”Turnul Nostru”, proiectul castigator al competitiei Pepsi Refresh Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-09-2012, ora 03:42

Astazi se inaugureaza la Iasi ”Turnul Nostru”, proiectul castigator al competitiei Pepsi Refresh Romania

Articol de Diana Dumitriu

Unul dintre cele mai importante proiecte de implicare civica din Iasi, ”Turnul Nostru”, va fi inaugurat vineri seara, pentru a marca finalizarea lucrarilor de modernizare a fatadei Castelului de apa, situat in apropierea pasarelei pietonale Alexandru Cel Bun, ce leaga cartierul cu acelasi nume de Gara si restul orasului. Proiectul a inceput in noiembrie 2011. Castelul de apa a atras atentia unui grup de tineri ieseni prin pozitia de mare vizibilitate pe care o are si pe care nu o onora datorita starii avansate de degradare. Astfel, in ideea de a sustine patrimoniului construit al Iasului si de a da un exemplu de implicare comunitatii, proiectul de modernizare a fatadei Castelului de apa a fost inscris intr-un concurs de proiecte de revitalizare urbana. Proiectul “Turnul Nostru” a castigat concursul Pepsi Refresh in fata a peste 500 de proiecte la nivel national.

Derularea proiectului a adus unele modificari fata de planul initial. Au intervenit aspecte neasteptate care au impus modificari ale conceptului initial, dar care nu au impiedicat echipa de implimentare ca, prin creativitatea si perseverenta, sa identifice solutia cea mai potrivita pentru ca proiectul sa-si atinga scopul.

Dupa lucrarile de consolidare si vopsirea completa a turnului, suprafata lui a fost acoperita de o pictura murala, cu trimitere la patrimoniul construit al Iasului, sustinuta de un mesaj de implicare: “Iubim. Indraznim. Construim”. Obiectivul dispune de iluminat arhitectural care, pe langa vizibilitatea ce o confera turnului pe timp de noapte, va fi si o sursa de lumina pentru pietonii pasarelei, sporind astfel gradul de siguranta a zonei. De asemenea, Castelul de apa isi va pastra functionalitatea, servind ca sursa de alimentare pentru stingerea eventualelor incendii din incinta Depoului CFR Iasi.

Turnul Nostru reprezinta un proiect de revitalizare urbana ce isi propune sa creeze un impact vizual placut asupra pietonilor ce traverseaza pasarela, dar si sa devina un nou reper urban al Iasului si un simbol al implicarii civice.

Proiectul a fost realizat de un grup de tineri dornici sa contribuie la schimbarea unor mentalitati conform carora lucrurile ar trebui sa se intample de la sine, pentru a deschide calea spre implicarea cetatenilor obisnuiti in infrumusetarea orasului nostru. Componenta eterogena a echipei, prin diferitele profesii si experiente ale membrilor sai, a reprezentat un element important pentru reusita proiectului, dispunand de diverse cunostinte, expertize, entuziasm si energie necesare implementarii.

Pentru a asigura sustenabilitatea proiectului, Turnul Nostru va fi preluat de Fundatia Comunitara Iasi si va reprezenta simbolul Programului de Revitalizare Urbana al carui scop este de a imbunatati aspectul orasului, avand si o puternica componenta de dezvoltare comunitara si sociala.

In prezent se pregateste o a doua etapa a proiectului care presupune reamenajarea spatiului verde din jurul Castelului de apa. Lucrarile, derulate sub coordonarea directa a unor ahitecti peisagisti, ar fi o continuare de succes a renovarii castelului si ar intari convingerea ca prin implicarea cetatenilor si a institutiilor putem schimba in bine spatiul comun din Iasi. Proiectul va purta numele Turnul Nostru: Intre Oameni

Implementarea proiectului a fost posibila cu sprijinul financiar al partenerului Pepsi, cu implicarea unor companii private si a autoritatilor locale, cu acordul CFR- Calatori S.A, dar si cu sprijinul tuturor cetatenilor care au crezut ca impreuna putem schimba lucrurile in mai bine.

     
Tag-uri: turn, inaugurare, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii