A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713561060.1178.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Astazi se implinesc 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Vezi ce eveniment se pregateste la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-03-2012, ora 11:01

Astazi se implinesc 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Vezi ce eveniment se pregateste la Iasi

Articol de Gianina Petruca

Data de 27 martie 1918 are o semnificatie aparte pentru istoria romanilor de pretutindeni. In urma cu 94 de ani a avut loc prima etapa a Unirii Tarilor Romanesti, prin alipirea Basarabiei la patria-mama.

Pentru a marca Sarbatoarea Unirii, Asociatia Tinerilor Romani din Afara Granitelor (ATRAG) din Iasi lanseaza invitatia, catre toti tinerii romani de pe ambele maluri ale Prutului, de a incinge Hora mare a Unirii in Piata Unirii din Iaşi.

Tinerii au precizat pe site-ul asociatiei ca incepand cu ora 16.00, tuturor celo prezenti in Piata Unirii li se vor acorda panglici Tricolor „ca simbol al reinvierii constiintei unitatii nationale”.

Cu ocazia implinirii celor 94 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, Asociatia Tinerilor Romani din Afara Granitelor face apel catre toti iesenii „sa nu dea uitarii adevarata istorie a neamului romanesc”.

La incheierea evenimentului, Hora Unirii va fi incinsa de membrii Asociatiei, dar si de toti doritorii prezenti in Piata Unirii, urmat de un recital de poezii si cantece patriotice dedicate acestei zi.

Citeste si articolul: „Spovedania Basarabiei: blestemul ce apasa pe o tara de romani”, ce descrie Marsul Unirii organizat duminica, 25 martie a.c., la Chisinau, Rep. Moldova.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii