A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716004078.6466.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Astazi se deschide la Iasi un nou sezon din cadrul programului de bike-sharing “I’Velo”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-06-2012, ora 16:04

Astazi se deschide la Iasi un nou sezon din cadrul programului de bike-sharing “I’Velo”

Articol de Alexandra Stefanescu

Anul acesta, centrul de inchiriere I’Velo va fi amplasat la intersectia bulevardelor Stefan cel Mare si Carol I.

I’Velo este in acelasi timp cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si cel mai mare proiect de mediu al Raiffeisen Bank. Tocmai de aceea cred ca am contribuit cumva la faptul ca acum sunt mult mai multi biciclisti pe strada decat erau in 2010.

Aceasta inseamna ca pariul pe I’Velo a fost castigator si ca marile orase ale Romaniei pot sa inceapa sa respire aer curat, ca oamenii din orase pot fi mai sanatosi daca folosesc un mijloc de transport nepoluant si placut pentru toate varstele”, a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania.

Programul I'Velo, in intreaga tara, se deruleaza de luni pana duminica intre orele 10 si 21.30, ultima inchiriere fiind posibila la 20.30.

Dupa 550.000 de utilizatori, 6 milioane de km parcursi pe biciclete si peste 800 de tone de dioxid de carbon economisite, I’Velo revine pentru a treia editie anuala. Ne bucuram sa readucem acest proiect la Iasi in 2012 si indemnam cat mai multi romani sa aleaga bicicleta ca mijloc de transport alternativ”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

In anul 2012, centrele I'Velo functioneaza in Bucuresti - Herastrau, Tineretului si Izvor, la Timisoara - in Parcul Justitiei, la Brasov – in Centrul Civic, precum si la Constanta – in Parcul Tabacariei. De azi, 20 iunie, se va deschide si centrul de bike-sharing de la Iasi.

In primii doi ani de functionare a programului, 550.000 de romani au petrecut pe bicicletele “I’Velo” peste un milion de ore si au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri.

Prin utilizarea transportului ecologic, pe doua roti, in locul autovehiculelor, romanii au contribuit la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 800 de tone.

Foto: greenrevolution.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii