ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-08-2014, ora 10:22

Astazi incepe Festivalul International de Folclor „Catalina”

Articol de Madalina Irimia

Timp de cinci zile, orasul Iasi va fi gazda celui mai important eveniment folcloric din regiune. In perioada 26 – 30 august 2014, in piateta centrala a parcului Palas se desfasoara cea de-a XX-a editie a Festivalului International de Folclor pentru copii si tineret „Catalina”, care va reuni aproximativ 800 de participanti din tara si de peste hotare.

Evenimentul concurs este initiativa Palatului Copiilor si a Inspectoratului Scolar Judetean. La aceasta editie vor urca pe scena 23 de ansambluri folclorice din Romania, dar si din alte sapte state cu o bogata mostenire culturala, precum: Macedonia, Bulgaria, Slovacia, Serbia, Ucraina, Republica Moldova si Georgia. Din tara vor participa ansambluri din zonele Maramures, Suceava, Tulcea, Timis, Olt, Botosani, Bacau, Covasna, Alba Iulia, Ploiesti, Hunedoara, Satu Mare, Brasov si Iasi. Tinerii vor incanta publicul cu talentul lor in dansul si muzica populara specifice regiunilor pe care le reprezinta si vor fi rasplatiti cu aplauze pentru pasiunea lor de a promova traditiile autentice.

Festivalul va fi deschis cu parada costumelor, care se va desfasura marti, 26 august, de la ora 16.00, pe traseul Piata Unirii – Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant - strada Anastasie Panu – strada Sf. Lazar - ansamblul Palas. Marti este si prima zi de concurs, Ziua Prieteniei, atunci cand, de la ora 18.15, vor fi si primele reprezentatii de folclor. Miercuri si joi, Ziua Recunostintei si Ziua Iei, spectacolele se vor desfasura in intervalul orar 16.00 – 20.00, iar vineri, Ziua Excelentei, intre orele 17.00 si 20.00, va fi gala de premiere a micilor artisti care au impresionat publicul si juriul.

Programul muzical va fi dublat de targul „Mestesuguri artistice traditionale”, unde s-au inscris peste 40 de tineri. Acestia vor concura la sectiunile: ceramica si olarit, modelaj in lut, icoane pe sticla, oua incondeiate, masti, sculptura pe lemn, cusaturi/tesaturi/impletituri, podoabe traditionale, podoabe din margele pentru port popular, pielarit, pictura pe lemn si figurine din panuse de porumb. Munca tinerilor mesteri va fi premiata de un juriu de specialitate.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii