A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714188781.1914.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Astazi incepe Evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
25-06-2012, ora 05:03

Astazi incepe Evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a

Articol de Alexandra Stefanescu

Evaluarea Nationala incepe luni , 25 iunie cu proba la Limba si literatura romana, urmand ca pe 27 iunie elevii sa sustina testul la matematica. Afisarea rezultatelor de la Evaluarea Nationala 2012 se va face pe 29 iunie iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi intre 14 si 18. Contestatiile vor fi rezolvate intre 30 iunie si 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 2 iulie.

Accesul elevilor in sali este permis, cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei. Subiectele au un nivel mediu de dificultate si permit rezolvarea in 120 de minute. Extragerea variantei de subiect va avea loc luni, varianta urmand sa fie transmisa catre centrele de comunicare, respectiv catre toate inspectoratele scolare judetene.

Potrivit celor de la Ministerul Educatiei, frauda si tentativa de frauda atrag dupa sine eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva. Fiecare sala de examen va fi dotata cu camere de supraveghere video, conform ordinului de ministru care prevede obligatia comisiilor judetene de organizare a evaluarii nationale de a asigura camere de supraveghere video functionale in salile de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele.

Atat candidatii proveniti din invatamantul de stat, cat si cei din invatamantul particular, au dreptul sa sustina acest examen fara taxa.

La evaluarea nationala se pot prezenta atat absolventii clasei a VIII-a din seria curenta, cat si cei din seriile anterioare care nu au participat in nicio sesiune la unul din examenele nationale (examenul de capacitate, testele nationale, tezele cu subiect unic sau evaluarea nationala).

Foto: observator.ro

Cuvant cheie concurs: "CANICULA"

     
Tag-uri: examen, capacitate, elevi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii