ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-08-2013, ora 13:29

Astazi a fost semnat contractul pentru modernizarea liniilor de tramvai de pe traseul Nicolae Iorga- Calea Chisinaului – Metalurgie – Doi Baieti

Articol de Cristian Amariei

Contractul pentru modernizarea liniilor de tramvai de pe traseul Nicolae Iorga- Calea Chisinaului – Metalurgie – Doi Baieti a fost semnat vineri, 9 august. Conducerea municipalitatii si reprezentantii firmelor de constructii care au castigat licitatia au parafat astfel un nou proiect european cu o valoare totala de 47 milioane lei fara TVA.

Lucrarile presupun schimbarea liniei de tramvai pe o lungime de aproximativ 10 kilometri si vor dura 22 de luni. Constructorii vor incepe santierul de la inceputul lunii septembrie, pana atunci fiind programate pregatirile si planificarea etapelor de lucru. Modernizarea liniilor va demara pe doua sectoare de la ambele capete ale tronsonului – de sub pasajul Nicolina, pe Bd. Nicolae Iorga si in Tatarasi, in zona Doi Baieti. Pe perioada lucrarilor transportul cu tramvaie va fi suspendat pe acest traseu, urmand ca transportul public sa fie efectuat cu autobuze.

Este un moment important care consolideaza pozitia fruntasa a Iasului in atragerea fondurilor europene. Avem in fata cel de-al IX-lea proiect cu finantare nerambursabila urmand in urmatoarele saptamani sa semnam contractele pentru inca doua.

Dupa definitivarea acestui proiect, 80 la suta din reteaua de tramvai din Iasi va fi complet modernizata. De asemenea, va fi aplicata o solutie tehnica de ultima generatie, care ofera o stabilitate caii de rulare si o durata de viata foarte mare”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Firma noastra are o experienta bogata in lucrari la calea de rulare a tramvaielor. Am lucrat la Bucuresti, Craiova, Galati si vreau sa va asigur ca nu vom depasi termenul de executie si nici pretul licitat, asa cum am facut si la celelalte contracte”, a precizat Marian Mandrila, directorul general al Mari Vila Com SRL, firma care conduce consortiul care a castigat lucrarile.

Foto: forum.lokomotiv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii