ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-12-2012, ora 18:24

Astazi a avut loc inaugurarea primei editii a Targului Sarbatorilor de Iarna

Articol de Alexandra Stefanescu

Evenimentul, care este organizat de Consiliul Judetean, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Directia pentru Agricultura a Judetului, se va desfasura in perioada 13 - 16 decembrie, pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant.

Am inaugurat prima editie a acestui targ. Din pacate, din cauza zapezii nu au ajuns toti participantii, dar vor veni in urmatoarele ore. Anul viitor intentionam sa achizitionam casute de lemn, dupa modelul celor din strainatate, si, daca targul acesta va avea succes, sa organizam unul de dimensiuni mai mari”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean.

Printre produsele care vor putea fi achizitionate se numara tot felul de bunatati specifice sarbatorilor de iarna: preparate din carne, pastrama, carnati traditionali moldovenesti, branzeturi de oaie si capra, cascaval, muraturi, zacusca de legume, tocana de iarna, turte, cozonaci, prajituri cu miere si scortisoara, fructe uscate sau alte alimente traditionale romanesti. Nu vor lipsi sucurile naturale de fructe, tuica, vinul fiert cu aroma de cuisoare si portocala si atmosfera sarbatorilor pe care o vor intretine grupuri de colindatori si uratori participanti la Festivalul folcloric „Datini si obiceiuri de iarna”.

Vizitatorii vor putea alege dintre miile de produse expuse in targ si globuri, accesorii sau obiecte decorative pentru bradul de Craciun. Prin acest targ vor fi promovate produsele traditionale locale si, implicit, vor fi sprijiniti producatorii agricoli mici si mijlocii si asociatiile de profil.

     
Tag-uri: targ, iarna, CJ, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii