A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715455847.6364.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Astarastoae: Atitudinea lui Duta, tipica unui politruc numit in functie de un partid
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
26-02-2012, ora 10:51

Astarastoae: Atitudinea lui Duta, tipica unui politruc numit in functie de un partid

Articol de Madalina Irimia

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae, a declarat sambata, ca atitudinea sefului Casei Nationale de Sanatate (CNAS), Lucian Duta, este una "tipica unui politruc numit in functie de un partid politic".

"Cine urmareste afirmatiile lui Duta, va vedea ca iesit cu 'n' declaratii, fara ca acestea sa se bazeze pe dovezi. Cand cineva i-a solicitat sa vina cu dovada, spune ca le-a trimis institutiilor abilitate si ca nu pot fi facute publice", a spus Astarastoae.

Seful CMR a mai precizat ca, in ceea ce priveste retragerea firmei care importa morfina in Romania, CNAStrebuia sa semnaleze acest lucru, nu pacientii.

"Acest lucru denota ca este nevoie de reforma in sistemul de sanatate, pentru a nu mai sta la cheremul unora sau al altora", a spus Astarastoae.

Declaratiile sefului CMR vin dupa ce, presedintele CNAS, Lucian Duta, a declarat,in repetate randuri,ca o parte a medicilor dezechilibreaza bugetul prin faptul ca prescriu medicamente scumpe, in contextul unei relatii "de concubinaj"pe care o au cu firmele producatoare, dar si dupa ce firma care importa morfina a decis sa isi restranga activitatea de reprezentare directa in Romania.

Astarastoae a mai spus ca decidentii incapabili sa coordoneze sistemul de sanatate incearca prin declaratiile pe care le fac, la fel ca intotdeanuna, sa arunce vina asupra medicilor.

"Limbajul este unul revoltator si ii dezonoreaza pe cei care il folosesc, si nu pe corcupul medical. Este o perdea de fum", a mai spus Astarastoae.

Sursa: ziare.com

Foto: cotidianul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii