ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-10-2013, ora 11:29

Asociatia Nutrigrup lanseaza Cluburile si Atelierele “Traista cu sanatate”

Articol de Alexandra Stefanescu

Duminica, 20 octombrie, la ora 12.00, la Libraria Carturesti din Complexul Palas va avea loc lansarea unui proiect inedit, dedicat copiilor. Este vorba despre ”Cluburile si atelierele Traista cu sanatate”, un concept pus la punct de Asociatia Nutrigrup, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa", Directia Judeteana pentru Sport, Societatea Studentilor Medicinisti si SC Iulius Management Center SRL.

Proiectul, finantat de Fundatia Comunitara Iasi, isi propune sa sprijine institutiile de invatamant preuniversitar in a oferi o educatie pentru un stil de viata sanatos si a crea un mediu ambient care sa favorizeze alegerile alimentare sanatoase. Grupul-tinta principal este reprezentat de 500 copii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani, de la Gradinita cu program prelungit nr. 16 si Scoala “Alexandru cel Bun” Iasi. In cele doua unitati se vor constitui si Cluburile “Traista cu sanatate”, din care vor face parte cadre didactice, parinti, profesionisti din sanatate, care se vor ocupa de implementarea unor initiative pentru o scoala sanatoasa.

Asociatia Nutrigrup va instrui 60 membri ai cluburilor in cadrul Atelierelor “Traista cu sanatate” in a dobandi abilitati de initiere, dezvoltare si implementare a proiectelor privind un stil de viata sanatos in scoli. Atelierele vor avea loc la Libraria Carturesti si vor fi sustinute de coordonatorul proiectului, conferentiar dr. Veronica Mocanu, medic primar endocrinolog. “Ne dorim sa-i provocam la o discutie pe educatori si pe parinti despre comportamentul alimentar sanatos la copii si caile de modificare a comportamentului. Le vom oferi informatii despre alimentatia sanatoasa si idei despre modalitati de a imbunatati alimentatia copiilor. Ei vor testa bucate sanatoase pregatite de restaurantul Sante Food”, a spus dr. Veronica Mocanu. Atelierele au ca punct de pornire cartea “Traista cu sanatate – Comportamentul sanatos la copii”. Intalnirile vor avea loc in zilele de 20 octombrie, 27 octombrie , 3 noiembrie si 10 noiembrie 2013, incepand cu ora 12.

Sunt asteptati parintii si educatorii copiilor de la Gradinita cu program prelungit nr. 16 si Scoala “Alexandru cel Bun”. Accesul este pe baza de inscriere la email info@nutrigrup.ro.

Proiectul ”Cluburile si atelierele Traista cu sanatate" face parte din programului comunitar "Traditii sanatoase pentru copii sanatosi”, inclus in reteaua internationala de programe pentru prevetia obezitatii la copii - EPODE International Network, EIN, care cuprinde 30 de programe din 4 continente si 18 tari.

     
Tag-uri: copii, proiect, sanatate, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii