ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-11-2014, ora 08:17

Asfaltari pe timp de ploaie, la Iasi

Articol de Madalina Irimia
Se lucreaza de zor si chiar se toarna asfalt pe ploaie pe santierele din Iasi. Ca sa fie in grafic cu lucrarile care s-au intins pana in prag de iarna, muncitorii nu mai tin cont de vreme. Inginerii constructori pun insa la indoiala calitatea lucrarilor realizate pe vreme de ploaie si ninsoare.

In una dintre cele mai circulate intersectii din Iasi, unde se fac lucrari de modernizare a liniei de tramvai, lucratorii au turnat asfalt in vreme de ploaie. Muncitorii evita sa vorbeasca despre calitatea lucrarilor in aceste conditii.

Munciti asa, pe ploaie? – Pai, pe ploaie, asa e la patron. - Dar tin lucrarile astea?”

„Faceti lucrarile astea, asa, pe timp de ploaie? - Lucram ca asa trebuie. - Dar nu le afecteaza? - Nu!”

Specialistii sustin ca asfaltarea pe timp de ploaie poate avea consecinte dezastruoase asupra calitatii lucrarilor.

“Vom vedea intr-un timp scurt, asta inseamna dupa primele ingheturi si dezgheturi, deci undeva prin februarie-martie exfolieri ale stratului de asfalt, vom vedea intre sina si elementele imediat alaturate spatii create. Lucrarile respective trebuiau, in primul rand, facute pe timp de vara,” a explicat Radu Botez, inginer constructor.

Reprezentantii municipalitatii nu contrazic parerea specialistilor, in schimb, au o “solutie”: “daca nu am fi intervenit in zona respectiva practic ar fi trebuit sa inchidem circulatia in intersectie. Va dati seama ca noi vom corecta aceste lucrari, dar pe cheltuiala constructorului, acesta fiind obligat sa remedieze toate deficientele aparute,” a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Iasi.

Pe alt santier din Iasi, unde se lucreaza la reabilitarea pasarelei, muncitorii se ocupa de armatura fundatiei. soferii nu sunt deloc incantati de harnicia firmelor de constructie in astfel de conditii meteo:

Nu-i prea bun, nu-i prea bun ca nu iese lucrarea de calitate. Bani publici dati pe apa sambetei.”

Tipic romanesc: cand ploua, cand e lapovita, baietii lucreaza. O sa tina asfaltul ala...foarte bine! Dar, din banii nostri, ce conteaza?”

Reprezentantii Primariei au declarat ca iau in calcul sistarea lucrarilor pe santiere daca temperaturile continua sa scada.

Sursa: digi24.ro

     
Tag-uri: iasi, asfaltari, ploaie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii