A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716024790.9849.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Armele si substantele periculoase in atentia politistilor ieseni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-08-2015, ora 10:51

Armele si substantele periculoase in atentia politistilor ieseni

Articol de Madalina Irimia
In primele sase luni ale acestui an, politistii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi si Substante Periculoase au desfasurat 38 de actiuni pe linie de arme si braconaj cinegetic, au verificat aproape 99% dintre persoanele care au calitatea de vanator si au efectuat controale la sediile a 31 de agenti economici ce desfasoara operatiuni comerciale cu substante de protectie a plantelor.

Prevenirea, identificarea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala comise la regimul armelor, explozivilor si substantelor periculoase a reprezentat obiectivul politistilor din cadrul Serviciului de arme, explozivi si substante periculoase in activitatile desfasurate de la inceputului anului.

Actiunile desfasurate de politisti au vizat verificarea detinatorilor legali de arme si munitii letale si neletale, a persoanelor care au calitatea de vanatori, modalitatea de functionare a poligoanelor de tir, precum si legalitatea vizelor si autorizatiilor de detinere sau de folosire a armelor si munitiilor de catre persoanele juridice ce desfasoara activitati in acest domeniu.

De asemenea, activitatea politistilor a urmarit prevenirea, identificarea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul produselor de protectie a plantelor.

Astfel, in primele 6 luni ale anului curent, politistii au desfasurat 38 de actiuni, dintre care 10 pe linie de arme si 12 pentru combaterea braconajului cinegetic. De asemenea, in aceasta perioada, au fost efectuate 8 perchezitii domiciliare.
in urma acestor actiuni au fost constatate 193 de infractiuni. Dintre acestea,145 au constituit infractiuni la regimul armelor si munitiilor, 7 au fost fapte de braconaj cinegetic, 28 de fapte au vizat nerespectarea regimului materiilor explozive.
Ca masura suplimentara, in cadrul acestor actiuni, au fost ridicate, in vederea confiscarii, 5 arme letale detinute ilegal, 6 arme neletale detinute ilegal, 2492 de bucati de munitie de diferite calibre, 1 trofeu de vanat si 56 de capcane.
De asemenea, au fost ridicate 14 kg. de articole pirotehnice, 588,7 kg. de substante toxice, 31,7 de kg. de produse de protectia plantelor, 557 de kg. de deseuri periculoase.

Tot de la inceputul anului, politistii structurii arme, explozivi si substante periculoase, impreuna cu politisti ai altor formatiuni de politie au desfasurat activitati comune. Acestea au constat in verificari efectuate la 1355 de persoane fizice si 57 de persoane juridice.

In urma acestora, in 130 de cazuri a fost dispusa masura anularii si in 16 cazuri a fost dispusa masura suspendarii dreptului de detinere, port si folosire a armelor si munitiilor.

Politistii ieseni au mai efectuat o serie de verificari privind vizele si autorizatiile de detinere si folosire a armelor si munitiilor de catre persoanele juridice, precum si de functionare a poligoanelor de tir.

La momentul declansarii acestor verificari, la nivelul judetului erau autorizate sa detina si foloseasca arme si munitii un numar de 9 persoane juridice (2 de ateliere de reparat arme, 3 poligoane, 2 cluburi sportive si 2 unitati culturale), care au fost verificate, nefiind constatate abateri.

in perioada martie – mai a.c., politistii Serviciului Substante Periculoase din cadrul Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase au desfasurat actiuni regionale denumite generic FITOS I si FITOS II 2015.

Aceste actiuni au fost declansate pentru prevenirea, identificarea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul produselor de protectie a plantelor, domeniu reglementat juridic de prevederile O.G. nr. 4/1995, privind fabricarea, comercializarea si utilizarea produselor de uz fitosanitar, pentru combaterea bolilor, daunatorilor si buruienilor in agricultura si silvicultura, cu modificarile si completarile ulterioare si O.U.G. 195/2005, privind protectia mediului, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cadrul activitatilor intreprinse, a fost evidentiat faptul ca, la nivelul judetului Iasi sunt inregistrati si autorizati sa desfasoare operatiuni cu produse de protectie a plantelor 68 de agenti economici.

Din totalul acestora, 2 desfasoara operatiuni cu produse de protectie a plantelor, ce se incadreaza in categoria celor reglementate cu strictete, clasificate ca foarte toxice (T+) si toxice (T), fiind inregistrati, potrivit legislatiei in vigoare la I.P.J. Iasi.
in urma verificarilor efectuate la sediul a 58 de agenti economici, ce desfasoara operatiuni comerciale cu acest tip de produse, au fost constatate 5 fapte de natura penala, pentru care sunt cercetate 5 de persoane.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii