A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713556275.7957.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Arbori salvati printr-un vot. Consilierii judeteni din Iasi vor lua act de o lista cu 383 de arbori deosebiti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-08-2014, ora 09:31

Arbori salvati printr-un vot. Consilierii judeteni din Iasi vor lua act de o lista cu 383 de arbori deosebiti

Articol de Cristian Amariei

Consilierii judeteni se vor reuni joi, 28 august si vor lua in discutie 29 de proiecte de hotarare. Unul dintre ele se refera la protectia si conservarea arborilor cu valoare deosebita de pe raza judetului Iasi.

Proiectul de hotarare nr. 27 se bazeaza pe o expunere de motive semnata chiar de presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei. In document se precizeaza ca la sedinta ordinara de pe 24 aprilie, consilierii nu stiau care este statutul platanilor din parcul Teatrului National. Reprezentantii Primariei Municipiului Iasi ar fi vrut sa-i taie, dar Agentia pentru Protectia Mediului a hotarat ca platanii trebuie inclusi in proiectul de modernizare a zonei.

Proiectul de hotarare care contine lista arborilor protejati poate fi studiat AICI (lista la pagina 8)

Daca proiectul de hotarare va fi aprobat, nicio primarie nu va mai avea voie sa taie copacii inscrisi intr-o anexa. Pe lista Agentiei de Protectie a Mediului se afla in acest moment 383 de arbori - stejari, tei argintii, plopi, platani, molizi, castani, un visin turcesc, arbori de pluta, arborele printesei, al pagodelor, arborele de miere si de matase.

Cel mai in varsta arbore din judeţ este un tei de la manastirea Barnova, in varsta de 674 de ani, datand din anul 1340. Pe locul doi se afla un par situat in comuna Ciohorani, in varsta de 607 ani.

Amenzile pentru incalcarea prevederilor acestei noi hotarari ajung la 5.000 de lei si vor fi date de comisarii Garzii de Mediu. Proiectul trebuia discutat la sedinta din aprilie, dar a fost amanat.

Sursa: digi24.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii