ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-08-2016, ora 09:21

Aplicatia care ii ajuta pe soferi sa ocoleasca gropile a fost inventata de un tanar din Iasi

Articol de Cristian Amariei
O noua aplicatie care detecteaza gropile din sosea a fost inventata de un tanar din Iasi. soferii care descarca aplicatia trebuie sa-si fixeze telefonul pe bordul masinii si astfel sunt inregistrate, automat, toate denivelarile de pe drum. Pentru a fi cat mai precisa, aplicatia are nevoie de cel putin 500 de utilizatori.

„Stare drum" se numeste aplicatia care poate salva bucsele masinii. Totul a pornit dupa cateva plimbari cu masina prin tara, cand GPS-ul l-a ghidat pe tanarul IT-ist pe drumuri rele.

Satul, Catalin Macovei a creat aplicatia, iar utilizatorii au raportat deja starea drumului de pe 2500 de kilometri de sosea. Ca sa fie hasurate toate traseele din tara, aplicatia trebuie sa fie folosita de aproximativ 500 de soferi.

„In acest moment, in timp ce mergem, aplicatia automat sesizeaza denivelarile din drum si le trimite pe internet la un server si le marcheaza pe harta cu locatie. Aceasta aplicatie se bazeaza pe comunitate, pe voluntariat. Cine doreste poate sa o descarce si sa o foloseasca si astfel contribuie si la randul lui cand pleaca la drum o sa afle cum sunt drumurile de la alti utilizatori”, a explicat IT-stul.

Ajutorul primit de la tanarul informatician este binevenit printre soferi.

„Ar ajuta persoanele care vin din alt oras, care nu cunosc orasul”, a spus un sofer.

„E buna ca te avertizeaza unde drumul e si cauti sa il eviti”, a adaugat un alt sofer.

„El cumva ne atentioneaza ca ala e un drum bun si ala e un drum rau. E foarte buna din punctul meu de vedere”, fost de parere detinatorul unui autoturism.

„Fiind plin de gropi in Romania, e foarte utila”, a adaugat un sofer.

Pentru aceasta aplicatie IT-istul a investit 1.500 de lei. Pe viitor, Catalin Macovei doreste sa-si dezvolte proiectul si sa includa cu negru pe harta, drumurile neasfaltate.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: aplicatie, soferi, gropi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii