ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-07-2015, ora 10:50

Aparatura medicala pentru Institutul de Psihiatrie „Socola” Iasi

Articol de Madalina Irimia
Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” Iasi a solicitat de curand sprijinul Ministerului Sanatatii in vederea dotarii unitatii cu echipamente medicale atat pentru Sectia de Paliatie cat si pentru imbunatatirea capacitatii de interventiei in situatii de urgenta.

In prezent, Institutul dispune de 130 de paturi de paliatie si din acest motiv, conducerea unitatatii a solicitat Ministerului Sanatatii dotarea sectiei cu 12 paturi tip Terapie Intensiva, echipate cu aparatura necesara monitorizarii functiilor vitale ale pacientilor.
Pentru imbunatatirea capacitatii de interventiei in situatii de urgenta au fost solicitate de la Ministerul Sanatatii alocarea a cinci defibrilatoare pentru Institut si sectiile exterioare. Tot pentru acest program unitatea urmeaza sa completeze din venituri proprii aparatele de urgenta din fiecare sectie a unitatii medicale.

Tot in necesarul de aparatura medicala solicitat de Institutul de Psihiatrie „Scoola” Ministerului Sanatatii, se afla si trei scaune stomatologice pentru Institut si sectiile exterioare, astfel incat bolnavii sa beneficieze de servicii stomatologice.

„Institutul are nevoie de aceasta aparatura medicala pentru imbunatatirea calitatii actului medical. Este bine ca Institutul sa dispuna de intreaga dotare, iar, personalul sa fie instruit in vederea rezolvarii eventualelor cazuri de urgenta care se ivesc in randul pacientilor. Speram ca Ministerul Sanatatii sa ne sprijine si de aceasta data pentru dotarea unitatii cu aparatura de care are nevoie”, a precizat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Scoola” Iasi.
     
Tag-uri: spital, iasi, socola
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii