ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-06-2013, ora 08:00

ApaVital participa la ExpoApa 2013

Articol de Cristian Amariei

In perioada 10-12 iunie 2013 are loc in Bucuresti, sub organizarea Asociatiei Romane a Apei, in incinta Palatului Parlamentului, cel mai important eveniment anual din sectorul apei, EXPO APA 2013, aflata la editia aniversara cu numarul 15.

Pe cei 1600 mp ai expozitiei, au fost amenajate standuri, atat ale furnizorilor de specialitate din domeniul apei, unde sunt expuse echipamente si tehnologii, cat si ale Comitetelor Teritoriale ale Asociatiei Romane a Apei unde operatorii isi vor expune ultimele realizari.

APAVITAL Iasi in calitate de membru al Comitetului Teritorial Moldova a avut sarcina amenajarii unui stand propriu, unde pe langa cartea de vizita si prezentarea panourilor cu cele mai importante proiecte de investitii derulate in ultimul an a lansat si conceptul ,, Apa fara plastic,, un concept civic menit sa constientizeze cetatenii ca un consum al apei din sistemele centralizate reprezinta pe langa siguranta alimentara, un mijloc de consum economic (mai ieftin de 425 ori) precum si o modalitate de protejare a ambientului de invazia de pet-uri.

Un alt pilon a acestui eveniment il constituie Forumul Regional al Apei, Dunare-Marea Neagra 2013 unde au fost invitati reprezentanti ai International Water Asociation (IWA), ai institutiilor financiare internationale, ai unor organizatii nationale de profil din tarile vecine, demnitari, cercetatori, cadre didactice universitare, proiectanti si consultanti precum si alte persoane cu preocupari in sectorul apei.

In cadrul Forumului vor avea loc sesiuni de comunicari, workshopuri, discursuri ale oficialitatilor, precum si ale reprezentatilor nationali sau regionali ai organismelor si operatorilor din sectorul de apa din Romania. Temele principale sunt:

- Oportunitatile de finantare a infrastructurii de apa in noul ciclu de programare 2014-2020;

- Masurarea performantei si regionalizarea operarii sistemelor de alimentare cu apa;

- Masuri de adaptare la schimbarile climatice;

- Finantarea reformei in sectorul apei;

- Serviciile de apa si noile exigente energetice.

Foto: iasii.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii