ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-04-2014, ora 18:52

ApaVital Iasi isi extinde activitatea in afara tarii

Articol de Alexandra Stefanescu

Joi, 24 aprilie, a avut loc o noua sedinta ordinara a Consiliului Judetean Iasi. Pe ordinea de zi au figurat mai multe proiecte de hotarare printre acestea cele mai importante au fost cele privind activitatea Aeroportului International Iasi si a ApaVital Iasi, precum si cele privind extinderea in afara tarii a Festivalului International de Literatura si Traducere (FILIT) Iasi.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a anuntat ca demersurile pentru ca ApaVital Iasi, societate la care Consiliul Judetean Iasi este principal actionar, de a-si extinde activitatea in afara Romaniei incep sa devina realitate. „Printr-un proiect de hotarare care prevede colaborarea intre Consiliile din Iasi si Ungheni incepem demersurile pentru ca ApaVital sa isi extinda activitatea si in afara tarii, mai exact pe teritoriul Republicii Moldova. In urma proiectului aprobat astazi vom avea doi parteneri, Consiliul Raional Ungheni si Consiliul Local Ungheni. Primele discutii le-am purtat in urma cu mai multe luni. Vor fi doua proiecte distincte, in prezent cel mai avansat fiind proiectul cu Raionul Ungheni. Aceste proiecte nu presupun niciun fel de efort financiar din partea Consiliului Judetean. In paralel, mergem cu proiectele de alimentare cu apa ale intregului judet si de construire de canalizari si statii de epurare pentru toate comunele iesene. Proiectul din Judetul Iasi va fi incheiat peste cativa ani”, a declarat Adomnitei.

Acesta a mai anuntat faptul ca in data de 14 iunie la Iasi va avea loc cea de-a doua editie a „Aeronautic Show”, pentru acest eveniment Consiliul Judetean Iasi alocand 200.000 lei. In urma aprobarii a doua alte proiecte de hotarare, FILIT va fi „exportat” prin intermediul a doua proiecte cu finantare europeana, „FILIT fara frontiere in Basarabeasca, Republica Moldova” si proiecte „FILIT fara frontiere in Balti, Republica Moldova”.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii