ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-08-2015, ora 08:30

Anul scolar incepe pentru multi copii din Iasi in cladiri fara autorizatie

Articol de Cristian Amariei
Situatia scolilor din judet a fost analizata, vineri, la Prefectura. Majoritatea unitatilor de invatamant sunt pregatite pentru inceperea anului scolar, insa in continuare exista foarte multe gradinite, scoli si licee care nu au apa curenta. In plus, toaletele se afla in exterior, iar in multe cazuri cladirile nu au mai fost reabilitate de ani intregi.

Anul scolar va incepe pentru multi copii in cladiri fara autorizatie. 177 de cladiri care apartin Inspectoratului scolar Judetean nu au primit autorizatie de functionare din partea inspectorilor Directiei de Sanatate Publica (DSP).

"Motivele tin de lucruri care transcend puterea de interventie a scoli. E vorba despre existenta sau inexistenta apei curente, a apei potabile, deci sunt chestiuni ce tin de calitatea apei, e vorba de lucrari in constructie sistate sau inca derulate si absenta fondurilor se permanentizeaza situatia si mai este vorba despre grupuri sanitare care sunt in exterior," a spus inspector scolar general Camelia Gavrila, sef ISJ Iasi.

Situatia unitatilor de invatamant a fost discutata in cadrul sedintei prefecturale. La aceasta au participat si inspectorii de mediu care au anuntat inceperea unor controale pe malul raului Siret.

Bogdan Abalasi, subprefectul judetul Iasi: "am cerut sprijinul colegilor din Colegiul Prefectural si am dat o hotarare in acest sens, pentru a infiinta prin ordin al Prefectului, a unei comisii mixte, de control a tuturor balastierelor de pe raul Siret si Moldova. in primul si primul rand acest control va consta in verificarea legalitatii autorizatiilor."

Pe ordinea de zi s-a aflat si situatia platilor efectuate de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. O nemultumire semnalata de fermieri se refera la problemele aparute la impartirea cadastrala.

Leonard Stafie, director adjunct APIA Iasi: "daca in 1990, in perioada respectiva cand s-au facut retrocedarile, s-a masurat cu lantul cu ce s-a putut masura, acum venim in anul 2015 , controlam fermieri cu GPS-ul si avem eroare de punct de plus sau minus un cm. El in acte scrie ca are un hectar, dar, de fapt, in teren are o suprafata mult mai mica."

In sedinta de Colegiu Prefectural s-au mai prezentat si rezultatele unui control a vizat respectarea legislatiei pentru depozitarea deseurilor.
Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  06.07.2017 05:02

wh0cd415818 serophene generic revia vermox cafergot vardenafil

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii