ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
20-02-2012, ora 08:31

„Anticariat 15” - un proiect al Consiliului Judetean al Elevilor din Iasi

Articol de Madalina Irimia

In incinta Galeriilor Anticariat „D.I. Grumazescu” de pe strada Lapusneanu s-a desfasurat miercuri prima intalnire a clubului de cultura „Anticariat 15” - un proiect al Consiliului Judetean al Elevilor din Iasi.

Aceasta activitate este organizata sub forma unor manifestari periodice ale tinerilor pasionati de cultura romana. Asa cum sugereaza si numele, activitatea va fi organizata in ziua de 15 a fiecarei luni, la ora 1500. In cadrul acestor intalniri vor fi abordate teme culturale sau istorice care au legatura cu luna calendaristica in care se desfasoara activitatea.

Astfel, elevii participanti la aceste actiuni gazduite de spatiul oferit cu deosebita generozitate de dl.Grumazescu se vor intalni cu nume marcante ale culturii si vietii iesene.

Tema primei sedinte a clubului a fost „Literatura patriotica si receptarea ei astazi de catre cititori si critici” si s-a centrat pe imaginea scriitorului Grigore Vieru, reprezentant marcant al genului de poezie patriotica (care s-a nascut in ziua de 14 Februarie 1935) avandu-l drept invitat pe George Arhip, editor, scriitor si psihoterapeut. In cadrul manifestarii, Institutul Francez si British Council au oferit premii pentru cei mai activi participanti la discutie.

Chiar daca a fost la inceput, activitatea s-a dovedit a fi un succes, tinerii participanti (in numar de 22 de la aproape toate liceele iesene) fiind deosebit de entuziasmati de faptul ca „in cele cateva ore petrecute aici ne putem detasa complet de epoca noastra si sa calatorim in trecut sau viitor” - dupa cum a conchis amfitrionul nostru, dl. Grumazescu. De aceea, participantii au propus ca intalnirile sa fie bilunare (din 15 in 15 zile, pentru a pastra caracterul „cincisprezecist”).

Viitoarea intalnire se va desfasura in incinta Institutului Francez si va aborda tema „Modele si aspiratii: trei oameni pe care ii admiri”.

Initiatorii „Anticariat 15” spera ca proiectul sa devina o traditie a elevilor din scolile iesene, un model de colaborare dintre acestia si institutiile culturale din Iasi si invita cati mai multi tineri sa li se alature.

Foto: hermeneia.com

     
Tag-uri: anticariat, iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii