A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714067371.0013.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Antibiotice Iasi si-a dublat exporturile din 2008 incoace
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
20-12-2012, ora 16:24

Antibiotice Iasi si-a dublat exporturile din 2008 incoace

Articol de Cristian Amariei

Producatorul de Medicamente Antibiotice Iasi a realizat, anul acesta, exporturi estimate la 70 milioane lei (ca. 15,6 mil. euro), de peste 2,7 ori mai mari decat in 2008, cand acestea au totalizat 25,9 milioane lei, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Evolutia favorabila a vanzarilor pe pietele internationale s-a datorat atat majorarii exporturilor de Nistadina (substanta activa pentru care Antibiotice detine al doilea loc la nivel mondial), cat si vanzarilor de medicamente finite din clasele antiinfectioase, cardiovascular si tract digestiv.

Prezenta companiei pe pietele externe inseamna astazi 100 de parteneriate in 65 de tari ale lumii. Avem insa in vedere o diversificare a serviciilor care pot fi efectuate pentru partenerii externi din industria de medicamente generice”, a declarat Ioan Nani, directorul general al companiei.

In perspectiva, Antibiotice se asteapta la o consolidare a afacerilor pe pietele externe, ca urmare a acestor posibilitati de colaborare si initierii de noi parteneriate de afaceri. Concret, este vorba de exportul de produse injectabile pe piata Algeriei (in valoare de patru milioane dolari), parteneriat inceput recent, de perspectiva distributiei catre doi noi parteneri de pe piata SUA a Ampicilinei si Nafcilinei injectabile, in valoare de 4,5 milioane dolari, precum si de proiectele de export aflate in lucru, cu o durata de implementare de doi ani, pentru pietele Uniunii Europene, Canadei, Asiei si Orientului Mijlociu.

Conducerea companiei Antibiotice Iasi estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 301,4 milioane lei, cu 40% mai mare fata de cea din 2008, de 215,8 milioane lei. Nivelul profitului estimat pentru acest an a fost influentat de plata suplimentara a unei taxe clawback care s-a reusit a fi absorbita in cheltuielile curente, fara a influenta tinta de profit estimata.

Rentabilitatea bruta a companiei a crescut, in perioada mentionata, cu 60%, de la 6,2% in 2008, la 9,92% in 2012, datorita planurilor de reducere a costurilor si cresterii rentabilitatii produselor.

Sursa: Agerpres

Foto: antibiotice.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii