ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
16-09-2012, ora 10:03

Anihileaza problemele pielii cu fructe

Articol de Madalina Irimia

Fructele sunt bune pentru sanatatea generala a organismului, ajutandu-l sa functioneze bine prin vitaminele si nutrientii pe care le ofera. In afara de ajutarea mecanismului intern, ele fac bine si "invelisului", adica pielii.

Iata care fructe sunt cele mai bune pentru intretinerea epidermei, conform Daily Makeover:

Capsunele

Capsunele sunt pline de potasiu, care asigura o buna presiune sanguina. In plus, anuleaza efectele negative ale consumului de sodiu. Sunt bogate si in vitamina C, prevenind ridurile prin stimularea colagenului si imbunatatirea elasticitatii pielii.

Fructul este plin si de acid elagic, care lupta cu inflamatiile. Cercetatorii spanioli si cei italieni spun ca un pigment din capsune, antocianina, blocheaza razele ultraviolete si reduce distrugerea celulelor epidermiale.

Strugurii

Strugurii au capatat o reputatie nu prea buna din cauza ca sunt bogati in zahar. Totusi, reprezinta o modalitate grozava de a te energiza, dar si de a trata constipatia si indigestiile. Contin acid tartaric, care tine celulele in forma maxima si ajuta la o buna exfoliere si curatare.

Merele

Un studiu de la Universitatea din Iowa arata ca acidul ursolic, gasit in coaja merelor, creste masa musculara. Pentru fata, quercitina este antioxidantul esential, prevenind acneea si calmand iritatiile.

Integral pe ziare.com

foto: gradinamea.ro

     
Tag-uri: fructe, struguri, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii